close search results icon

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»

Με τέταρτη τροποποίηση της Δράσης 10.1.09 στο πρόγραμμα «Διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νέα τροποποίηση:

Περίοδος δέσμευσης: θεωρείται η χρονική περίοδος πέντε (5) ετών, με δυνατότητα ετήσιας παράτασης κατόπιν έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης, στη διάρκεια της οποίας οι δικαιούχοι δεσμεύονται να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Δεσμεύσεις δικαιούχων: Να διατηρούν τον αριθμό των επιλέξιμων ζώων ένταξης καθ' όλη την περίοδο δέσμευσης. Είναι δυνατή η αντικατάσταση των ζώων που εντάχθηκαν αρχικά με ζώα της ίδιας φυλής, εφόσον ο συνολικός αριθμός των ζώων, καθ' όλη την περίοδο δέσμευσης παραμένει τουλάχιστον αυτός που αναφέρεται στο Τεχνικό Δελτίο κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Οι δεσμεύσεις είναι πενταετούς διάρκειας και αρχίζουν να ισχύουν:

α) Για την πρώτη πρόσκληση από την ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ.401/485250/29-03-2018 ΥΑ.

β) Για τις επόμενες προσκλήσεις όπως ορίζεται στο κείμενο της εκάστοτε πρόσκλησης.

Παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας παράτασης των δεσμεύσεων κατόπιν έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης και υποβολής αιτήματος παράτασης εκ μέρους των δικαιούχων, η οποία εκκινεί από την λήξη της αντίστοιχης αρχικής Πρόσκλησης.

Διακοπή συμμετοχής στη Δράση – Μη υποβολή αίτησης πληρωμής ή παραστατικών συμμόρφωσης δεύτερη φορά: Εφόσον η διακοπή έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου ή 5ου έτους ή κατά το διάστημα της παράτασης, εφόσον έχει παραταθεί η διάρκεια υλοποίησης της Δράσης, δεν χορηγείται καμία ενίσχυση για το έτος διακοπής ή εφόσον έχει χορηγηθεί, αυτή ανακτάται σύμφωνα με την διαδικασία των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Επιπλέον, επιβάλλεται κύρωση ίση με το 25% της συνολικής ενίσχυσης που χορηγήθηκε τα προηγούμενα έτη.

agro24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ