close search results icon

«Αλλάζω συνήθειες, μετακινούμαι αλλιώς»

Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «e-smartec» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, στις 10.00 το πρωί, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Αλλάζω συνήθειες, μετακινούμαι αλλιώς: Μία δράση ευαισθητοποίησης για βιώσιμες σχολικές μετακινήσεις».

Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «e-smartec» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020. Η συνάντηση απευθύνεται σε στελέχη ενδιαφερομένων Δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εμπλεκομένων φορέων , όπως ο ΟΣΕΘ και το ΕΚΕΤΑ) και της σχολικής κοινότητας και στοχεύει στην παρουσίαση της δράσης ευαισθητοποίησης για βιώσιμες σχολικές μετακινήσεις, με τίτλο «Αλλάζω συνήθειες, μετακινούμαι αλλιώς», που θα διοργανωθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο του 2023, με απώτερο στόχο την επίτευξη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων για την επιτυχή υλοποίηση της ανωτέρω δράσης.

Η ημερήσια δράση ευαισθητοποίησης για βιώσιμες σχολικές μετακινήσεις με τίτλο «Αλλάζω συνήθειες, μετακινούμαι αλλιώς» διοργανώνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης του έργου e-smartec στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την επιλογή ήπιων μέσων μετακίνησης από και προς το σχολείο, και την ενεργοποίηση συμμετοχικών διαδικασιών. Σκοπός της δράσης είναι η αύξηση του ποσοστού των γονέων και των μαθητών που επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μετακίνησης για τις διαδρομές τους από / προς το σχολείο, και της ενεργής συμμετοχής τους σε δράσεις και διαβουλεύσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η δράση θα υλοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, ηλικίας 11 – 15 ετών σε δύο διαδοχικές ενότητες:

  1. τη θεωρία σχετικά με την ενεργητική μετακίνηση και την ασφάλεια και τη χρήση του ποδηλάτου, και συμμετοχή σε δραστηριότητα ενεργοποίησης συμμετοχικού σχεδιασμού, και
  1. την πρακτική άσκηση που περιλαμβάνει κυκλοφορία με τα πόδια και χρήση ποδηλάτου, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ή σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

info: Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της συνάντησης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, στις 10.00 το πρωί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Meeting Link:

https://rdfcm.webex.com/rdfcm/j.php?MTID=m5be5f216e60164a78b70d41bde869fdf

Password:

yPPHhSvH333 (97744784 from video systems)

Για τη συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022: https://forms.gle/V19q2ZaBP5bHo8F29

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ