close search results icon

Αλλιώς διακοπή: Οι 4 ώρες το απόγευμα και το βράδυ που θα μειώνεται υποχρεωτικά η κατανάλωση ρεύματος

Η κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να επιλέξει τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι. 

Σε ισχύ θα τεθούν στην Ελλάδα από 1η Δεκεμβρίου τα μέτρα που πάρθηκαν στη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση.

Ουσιαστικά η Ελλάδα καλείται να μειώσει κατά 5% την κατανάλωση ρεύματος τις ώρες αιχμής. Ταυτόχρονα, θα μειώσει εθελοντικά κατά 10% το σύνολο της κατανάλωσης.

Στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ώρες στις οποίες έχουν καταλήξει είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 για τις πρωινές ώρες και από τις 18:00 έως και τις 22:00 για τις βραδινές ώρες.

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για 5 ώρες την ημέρα, εφόσον καθοριστεί επίσημα αυτό το ωράριο.

Σημειώνεται πως η κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να επιλέξει τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι, από τις αρχές Δεκεμβρίου φέτος, μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023. Ανοιχτό το ενδεχόμενο είναι να υπάρξουν διακοπές ρεύματος αν η Ελλάδα δεν πιάσρι τον στόχο του 5%.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ