close search results icon

Αλβανία: Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία

Αλβανία: Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία

Τις ευχαριστίες τους προς την Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν εξέφρασαν γονείς με αφορμή το γεγονός της φιλοξενίας περίπου τετρακοσίων παιδιών κατά την φετινή κατασκηνωτική περίοδο.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Η Εκκλησία της Αλβανίας όπως έχει γράψει επανειλημμένα το ope.gr δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κατήχησης και στη νεολαία καθώς αυτή θα κληθεί να συνεχίσει την Ορθόδοξη μαρτυρία σε μια ανομοιογενή από θρησκευτικής πλευράς χώρα η οποία δοκιμάστηκε από το μακροχρόνιο αθεϊστικό καθεστώς Χότζα, ωστόσο η ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας αποτέλεσε ένα σύγχρονο “θαύμα” με χιλιάδες πολίτες της χώρας να έχουν λάβει το Άγιο Βάπτισμα.

Οι γονείς όπως αναφέρουν τα στοιχεία εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία καθώς εκεί πέρα από το παιχνίδι, τη χαρά και τις γνώσεις που λαμβάνουν γίνονται μέτοχοι της πνευματικής δωρεάς με τη συμμετοχή τους στη λειτουργική ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Σε 12 περιοχές λειτούργησε φέτος το “Καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο”

Οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος σε 12 περιοχές της περιφέρειας Ελμπασάν, όπου 400 παιδιά διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων πέρασαν πέντε ημέρες μαζί γεμάτες πνευματικές και διασκεδαστικές δράσεις.

Όπως κάθε χρόνο, οι κατασκηνώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ο οποίος έχει ονομάσει την κατασκήνωση «Καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο».

Με την κωδική ονομασία “Ταξίδι στην Κιβωτό της Σωτηρίας” η φετινή κατασκήνωση βοήθησε τα παιδιά να μάθουν το ταξίδι της ζωής πάνω στην Κιβωτό της Σωτηρίας, δηλαδή την Εκκλησία, με καπετάνιο τον Κύριο Ιησού Χριστό και την Παναγία οδηγό, βοηθό, μεσίτη και συντροφιά σε αυτό το ταξίδι.

“Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ η κατασκήνωση γιατί εκεί έμαθα νέα πράγματα, διασκέδασα, έμαθα όμορφα τραγούδια, έκανα φίλους. Θέλω η κατασκήνωση να γίνει και του χρόνου», δήλωσε η κατασκηνώτρια Έστερ, σύμφωνα με τη Μητρόπολη.

Εμπιστοσύνη από την πλευρά των γονέων

Οι γονείς εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για αυτό το εποικοδομητικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά ευκαιρίες να διασκεδάσουν και κυρίως να ξεφύγουν από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δηλώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη τους στην τοπική Εκκλησία για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Το Κατηχητικό Γραφείο με την ευλογία του Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου διοργανώνει αυτά τα προγράμματα με στόχο τη βοήθεια των παιδιών να μεγαλώσουν με τον αληθινό τρόπο, που δεν είναι άλλος από την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις φετινές δράσεις του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ