close search results icon

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πέλλας για την πυρκαγιά στην περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας.

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πέλλας για την πυρκαγιά στην περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας.

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πέλλας για την πυρκαγιά στην περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας.

Για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται πυρκαγιά σε δύσβατη χαράδρα στο Όρος Καιμακτσαλάν στη περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας, όπου υπάρχουν διάσπαρτα πυρομαχικά από την περίοδο του 1ου παγκοσμίου πολέμου.

Τη στιγμή που είχε προηγηθεί στο παρελθόν πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, είναι απαράδεκτο ότι δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως καθαρισμός της περιοχής εκτός αντιπυρικής περιόδου και απομάκρυνση του πολεμικού υλικού, για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Το γεγονός ότι δεν απειλούνται άμεσα κάτοικοι και περιουσίες, δεν μειώνει τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών.

Η κυβερνητική δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής δεν πείθει πλέον κανέναν. Το κλίμα άλλαζε, αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι η διαχρονική άρνηση όλων των κυβερνήσεων να ενισχύσουν με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό τις δασικές υπηρεσίες ώστε να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία δασοφυλάκων που θα επεμβαίνουν στα πρώτα λεπτά εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αντί για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, παρακολουθούμε τις «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος, χωρίς καμία πρόβλεψη για την αποφυγή του.

Ως ΚΚΕ θέτουμε στην προμετωπίδα του αγώνα τηναειφορικήδιαχείριση των δασών την προστασία των ορεινών όγκων, συνολικά του περιβάλλοντος.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εφικτό στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης,όταν η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών και των υδάτινων όγκων μπαίνει στη ζυγαριά της λογικής κόστους οφέλους.

• Απαιτούμε την μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στις δασικές υπηρεσίες, με την παράλληλη ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα.

• Απαιτούμε την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με μόνιμο προσωπικό και μέσα, με τομέα ευθύνης τις αστικές πυρκαγιές.

Τομεακή Οργάνωση Πέλλας ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ