close search results icon

Ανακοινώσεις χρηματοδοτήσεων και εντάσεις

Ανακοινώσεις χρηματοδοτήσεων και εντάσεις

Διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικοίς αρχής αλλά και οκτώ σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενώ απουσίαζε σύσσωμη η παράταξη του Νίκου Παρούτογλου

img-7625.jpg
img-7623.jpg

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας. Ο Χρήστος Μπάτσης στην πρωτολογία του αναφέρθηκε στη σύσκσεψη που διεξήχθει στην Έδεσσα υπό τον πρωθυπουργό αλλά και στα αιτήματα που κατέθεσε. Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ημερολόγια που διανέμει η δημοτική αρχή στα παιδιά της Αλμωπίας και τα οποία είναι αφιερωμένα στην μικρασιατική καταστροφή. Ακόμη παρουσιάστηκαν στο σώμα οι δράσεις συνεργασίες του Δήμου Αλμωπίας με την Axion Hellas, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως επιθυμεί την συνέχιση των δράσεων και σε χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας. Αναφορά έγινε και στην συμμετοχή της Λουτρόπολης στην διεθνή έκθεση τουρισμού ενώ ο Δήμαρχος έδωσε τα εύσημα στον τόσο στην καθηγήτρια Δρ. Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου για την ομιλία της στο Ξενιτίδειο όσο και στους μαθητές και τις μαθήτριες για την παρέλαση. Τέλος ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη του προς την φιλαρμονική με την δημιουργία νέων στολών 

Ακολούθως τον λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανάμεσα στους οποίους οι επικεφαλείς των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου, Δημήτρης Μπίνος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες ανάμεσα στους οποίους ο Στέφανος Αβραμίκας και ο Πέτρος Τσαρκνιάς.

img-7640.jpg
img-7639-KaGUS.jpg

Η κριτική της αντιπολίτευσης εστίασε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στον εκλογικό νόμο αλλά και στην ώρα συνεδρίασης των οικονομικών ανατροπών ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον δρόμο που συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό, το νέο χώρο στέγασης του ΕΚΑΒ αλλά και στην δημιουργία κυνοτροφείου στον Εξαπλάτανο, καθώς η δημοτική αρχή εξασφάλισε ένα σημαντικό ποσό για την δημιουργία του από το Υπουργείο Εσωτερικών.

img-7642.jpg

Στους δημοτικούς σύμβουλους της Αντιπολίτευσης απάντησε τόσο ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης όσο και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζηγιαννίδης και Γιάννης Κετικίδης. 

Ο Δήμαρχος μεταξύ  άλλων επισήμανε πως πρώτη φορά πρωθυπουργός πραγματοποιεί τόσο ευρεία σύσκεψη στην Πέλλα και ακούει τις προτάσεις των δημάρχων ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες της σημερινής αρχής προκειμένου ο Δήμος Αλμωπίας να χαρακτηριστεί ορεινός. 

"Εμείς είμαστε εδώ και υπηρετούμε κάθε μέρα τον Δήμο και τους δημότες, εξυπηρετούμε μόνο τα συμφέροντα του Δήμου,  δημιουργόντας έργα και φέρνοντας χρηματοδοτήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 15,4 εκ ευρώ" επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. 

Ενδεικτικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ΣΒΑΚ της Αριδαίας, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τις εγκρίσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, τις  εγκρίσεις αγροτικές οδοποιίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 1,5 εκ ευρώ, την προμήθεια κάδων, απορριματοφόρων όπως και άλλων μηχανημάτων που βελτιώνουν την καθημερινότητα"

Τέλος ο Δήμαρχος απάντησε και στις προσβλητικές εκφράσεις της αντιπολίτευσης. 




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ