close search results icon

Ανάπλαση ΔΕΘ: Εντός Απριλίου οι τελικές ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Έκθεσης Τάσος Τζήκας. 

Εντός Απριλίου αναμένονται οι θετικές και τελικές ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης υπό τη μορφή ΣΔΙΤ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο πάνω στο οποίο η διοίκηση της ΔΕΘ δουλεύει από το 2012 και θα παραδώσει στην πόλη και τους κατοίκους της πάνω από 60% χώρους πρασίνου.

“Θεωρούμε ότι εντός Απριλίου θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το χρηματοδοτικό σχήμα του έργου. Ως ΔΕΘ ήμασταν έτοιμοι από τον Ιούλιο του 2022 αλλά για διάφορους λόγους καθυστέρησε το έργο. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ το δουλεύουμε από το 2012 με καθαρά τεχνοκρατικούς επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς όρους”, ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι με την ανάπλαση παραδίδονται στην πόλη 110 στρέμματα χώροι πρασίνου από τα συνολικά 165 στρέμματα που είναι η σημερινή έκταση του οικοπέδου της ΔΕΘ. “Πάνω από το 60% δηλαδή δίνεται για χρήση στη Θεσσαλονίκη ως πράσινο, αστικό πάρκο, φυτεύσεις κτλ.”, είπε χαρακτηριστικά.

Να σταματήσει επιτέλους η μεμψιμοιρία των Θεσσαλονικέων για το έργο τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τζήκας. “Είναι ένα έργο που πρέπει να το υποστηρίξουμε για να αποκτήσει η πόλη ένα νέο συνεδριακό κέντρο με πιο ωραίο αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κάνοντας ταυτοχρόνως τη Θεσσαλονίκη και πιο ελκυστική”, υποστήριξε.

Καταλήγοντας ο κ. Τζήκας επισήμανε και πάλι ότι το έργο της ανάπλασης που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην τελική ευθεία, προχωράει και μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

πηγή : thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ