close search results icon

Ανασχηματισμός: Μικρές διορθώσεις με στόχο την Προστασία του Πολίτη

Ανασχηματισμός: Μικρές διορθώσεις με στόχο την Προστασία του Πολίτη

Τον mini ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος περιελάμβανε 6 μόλις αλλαγές σε σύνολο 64 Υπουργών και Υφυπουργων του Κυβερνητικού σχήματος. 

Ο πρωθυπουργός "ξήλωσε" την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τοποθέτησε ως Υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με Υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, ενώ στο Υπουργείο Υγείας τοποθέτησε τον γνώριμο στο χώρο της υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την θέση του οποίου πήρε στο Υπουργείο Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ Υφυπουργός Παιδείας στη θέση της τοποθετήθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη.

Στην ουσία λοιπόν πέρα απο την απομάκρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε κανέναν Υπουργό ( πέρα των τριών)  ή Υφυπουργό ενω μπήκαν στη κυβέρνηση δύο νέα πρόσωπα με καταγωγή από την Πελοπόννησο με τον ανασχηματισμό να αγγίζει το 7% της κυβέρνησης, η οποία θα πορεύτει όπως είναι σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι και τις ευρωεκλογές. 

Στόχος λοιπόν του Πρωθυπουργού μετά τα τελευταία κρούσματα βίας που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία ήταν η πολιτική αλλαγή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με εναν πολιτικό που έχει εμπειρία στα θέματα αυτά ενω και στον τομέα της Υγείας κρίθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης ως ο πλέον κατάλληλος για να διαχειριστεί την κακή εικόνα των Νοσοκομείων αλλα και να προχωρήσει στην αλλαγή των Διοικήσεων. 

Ως εκ τούτου την δεδομένη στιγμή είναι μάλλον ουτοπικό να μιλάμε για "αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου"  αλλά για μικρές μεν αναγκαίες δε αλλαγές, οι οποίες αλλάζουν και την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης και επικαιρότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ