close search results icon

Αναβαθμισμένο ιό τύπου Covid δημιούργησαν ερευνητές στη Κίνα

Ερευνητική μελέτη που έγινε από επιστήμονες που, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνδέονται με τον κινεζικό στρατό.

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ερευνητές στη Κίνα δημιούργησαν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού προκαλώντας αρχικά έντονη ανησυχία που μετατράπηκε γρήγορα σε τρόμο όταν έγινε γνωστό ότι το στέλεχος αυτό αποδείχθηκε στις δοκιμές σε ποντίκια θανατηφόρο σε ποσοστό 100%. Όπως είναι ευνόητο η εξέλιξη αυτή γεννά φόβους για πιθανή εκδήλωση μιας νέας και χειρότερης σε σχέση με την πρόσφατη πανδημίας.

Ερευνητική μελέτη που έγινε από επιστήμονες που σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες συνδέονται με τον κινεζικό στρατό κλωνοποίησαν τον ιό GX_P2V που εντοπίστηκε σε παγκολίνους, οι οποίοι θεωρούνται ως οι πιθανότεροι ξενιστές του ιού που προκάλεσε την πανδημία. Ο συγκεκριμένος ιός θεωρείται ιός τύπου Covid.

Οι ερευνητές αφού τροποποίησαν γενετικά ποντίκια ώστε να παράγουν μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ανθρώπους στη συνέχεια εξέθεσαν τα ποντίκια αυτά στον κλωνοποιημένο ιό με στόχο να μελετήσουν πώς μπορεί να δράσει ο ιός αυτός στους ανθρώπους.

Τα πειραματόζωα πέθαναν όλα μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι ο ιός έχει χτυπήσει τον εγκέφαλο και τα μάτια των ζώων γεγονός που δείχνει ότι μπορεί να είναι «συγγενής» με τον ιό Covid αλλά πολλαπλασιάζεται και εξαπλώνεται μέσα στο σώμα και τον ανθρώπινο οργανισμό γενικότερα με μοναδικό και άκρως επικίνδυνο τρόπο. Οι ερευνητές επισημαίνουν τον κίνδυνο να εκτεθούν οι άνθρωποι σε αυτόν τον ιό. Έντονες είναι οι αντιδράσεις πολλών επιστημόνων που κάνουν λόγο για μια έρευνα που δεν έχει καμία επιστημονική βάση και αξία και η οποία όπως σχεδιάστηκε μόνο προβλήματα θα μπορούσε να προκαλέσει.

Naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ