close search results icon

Αναβίωσαν οι Μωμόγεροι σε συνεργασία Γιαννιτσών και Χαλκιδικής

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών και ο Μορφωτικός της Νικομήδειας μαζί. 

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών αναβίωσε το έθιμο των Μωμογέρων στα Γιαννιτσά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Νικομήδειας " Ο Αριστοτέλης". Έθιμο του Δωδεκαημέρου των Ποντίων που φέραν οι Πόντιοι πρώτης γενιάς από την Λιβερά του Πόντου το 1924. Ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου και των επαγγελματιών οι οποίοι ενώθηκαν σε ένα ξέφρενο γλέντι με χορό και τραγούδι όλοι μαζί.

02.jpg

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Σούζη Ζαρογουλίδου:
"Οι καταστηματάρχες φρόντισαν και ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών για κεράσματα στους χορευτές και τους πεζούς που παρακολουθούσαν το έθιμο σε εξέλιξη. Ηχηρό παρών η Τροχαία Γιαννιτσών με τις οδηγίες του Διοικητού κ.Πλούγαρλη για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση συμπαράσταση. Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν και έφεραν μια πνοή πατρίδας στην πόλη μας.

03.jpg

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και προκάλεσε θαυμασμό δύο μέρες μετά λαμβάνουμε τα συγχαρητήρια.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πήραν μέρος για την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης.. ευχαριστούμε πολύ τα τοπικά μέσα για την κάλυψη της εκδήλωσης".


screenshot-7-9jLR5.png

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ