close search results icon

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Για να μείνουν όρθιοι, επενδύουν στην αποχή

"Τι ενοχλεί και τι όχι τη ΝΔ". 

Σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε, με ανάρτηση στα social media, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δύο εικοσιτετράωρα πριν τον δεύτερο κρίσιμο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ικανοί να συνεργαστούν με το σκοτάδι, αρκεί αυτό να υπηρετεί τους στόχους τους», ανέφερε αιχμηρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συμπλήρωσε:

«Το συναντήσαμε πρόσφατα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη συμφωνία του με τον κ. Βελόπουλο για να αλώσει τις ανεξάρτητες Αρχές αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου στην αγωνία του να επικρατήσουν πρόσωπα που θα λειτουργήσουν ως το ”μακρύ χέρι” του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα, δεν δίστασε να στηρίξει ακόμα και τον Αχ.Μπέο στον Βόλο, ο οποίος με τη σειρά του στηρίζει τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Αγοραστό, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έφτασαν λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο, να εκβιάσουν δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αυγενάκη, τον βαθιά πληγωμένο λαό της Θεσσαλίας, συνδέοντας την ταχύτητα των αποζημιώσεων με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Δηλαδή δεν φτάνει που με την αβελτηρία τους υπήρξαν τραγικές επιπτώσεις στη Θεσσαλία, τους εκβιάζουν κιόλας».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό του Χάρη Δούκα ως «επικοινωνιακό περιτύλιγμα» από τον κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας στην πλατεία Βικτωρίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πώς πρόκειται για «εγνωσμένου κύρους καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που ειδικεύεται στα μοντέλα βιώσιμων πόλεων», και κατέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «”ουσία” για τον πρωθυπουργό είναι η έλλειψη λογοδοσίας από τον νυν δήμαρχο, που ακόμη διστάζει να πει πόσο στοίχισε στους δημότες το καθ’ ομολογία του ”αποτυχημένο πείραμα” του Μεγάλου Περιπάτου, άφησε την πόλη ανοχύρωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής -όπως φάνηκε στην τελευταία κακοκαιρία- και εχθρική για τους κατοίκους της με πεζοδρόμια που δυσκολεύουν την προσβασιμότητα, εγκληματικότητα και χωρίς πράσινο».

«Ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία, που ο Χ. Δούκας έκανε άνοιγμα σε άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, αλλά δεν την ενοχλεί η στήριξη που παρέχει στον κ. Μπακογιάννη ο ακροδεξιός Φαήλος Κρανιδιώτης», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε ακόμη ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης δεν σταμάτησε να προπαγανδίζει την ανάγκη οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι να ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με την κυβέρνηση ενώ η εμπειρία των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο είναι αναποτελεσματικό και ταυτισμένο με την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια.

«Για να μείνουν όρθιοι, επενδύουν στην αποχή. Μην τους κάνουμε το χατίρι. Γι’ αυτό την Κυριακή, με την ψήφο μας στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση, που είναι δίπλα στον πολίτη και όχι δίπλα στο Μαξίμου» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ