Ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις και φίμωση του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία Ευθύνης Δήμου Έδεσσας
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη λογοδοσία διμήνου, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η ανακολουθία μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών της Δημοτικής Αρχής και της πραγματικότητας.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο θέμα που έθεσε η κα Ιατρίδου, *υπήρξε δημόσια παραδοχή από σύμβουλο της πλειοψηφίας* —η οποία τοποθετήθηκε ως ειδική, επειδή είναι Ιατρός, στο ζήτημα έπειτα από παρότρυνση του Δημάρχου— *ότι* *η τηλεϊατρική δεν μπορεί να εφαρμοστεί** για διάφορους λόγους. Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας και απόδειξη ότι η συγκεκριμένη προεκλογική υπόσχεση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη ανεφάρμοστο πυροτέχνημα.
Η τοπική κοινωνία έχει κάθε λόγο να νιώθει παραπλανημένη, καθώς η Δημοτική Αρχή προσθέτει ακόμη ένα «ΘΑ» στη μακρά λίστα των προεκλογικών ψεύτικων προγραμματικών υποσχέσεων της.
Εξίσου ανησυχητική είναι η στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος, αν και εξελέγη ως πρόεδρος «κοινής αποδοχής», επιλέγει να λειτουργεί μονομερώς:
Απαγορεύει σε οποιονδήποτε άλλο, πέραν του ερωτώντος, να λάβει τον λόγο.
Κλείνει μικρόφωνα εντός της αίθουσας και κατά τη διαδικτυακή μετάδοση.
Αποκλείει κάθε δυνατότητα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.
Η στάση αυτή προσβάλλει ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και στερεί από τους πολίτες το δικαίωμα να ενημερώνονται πλήρως και υπεύθυνα για τις αποφάσεις που τους αφορούν. Ο Κανονισμός Λειτουργίας των συνεδριάσεων δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργαλείο φίμωσης, αλλά πρέπει να εφαρμόζεται με ελαστικότητα και με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και τελικά την προαγωγή του διαλόγου.
Η Συνεργασία Ευθύνης θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους δημότες, να αναδεικνύει την αλήθεια και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ποιοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πολίτες της Έδεσσας αξίζουν ειλικρίνεια, σεβασμό και υπεύθυνη διοίκηση — όχι ανεφάρμοστες υποσχέσεις και σιγή μέσα στα θεσμικά όργανα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Με το δεξί ο Άρης στην πρεμιέρα της Super League
23 Αυγούστου 2025
ΣΧΟΛΙΑ