close search results icon

Ανέγερση Ι.Ν. στη Σκύδρα: Οι τελευταίες εξελίξεις, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το αίτημα του Κακουλίδη

Ανέγερση Ι.Ν. στη Σκύδρα: Οι τελευταίες εξελίξεις, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το αίτημα του Κακουλίδη

Η τελευταία εξέλιξη με την ανέγερση του Ιερού Ναού στην περιοχή Decawwile στη Σκύδρα, χάρη στην τεράστια δωρεά του 1,3εκ ευρώ, του κ. Βογιατζέρη Δημήτριου, έχει να κάνει μ’ ένα έγγραφο του τμήματος αξιοποίησης ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προς τη Μητρόπολη (αρ.πρωτ: 2374/3-8-23), σύμφωνα με το οποίο, για τη δωρεάν παραχώρηση των οικοπέδων απαιτείται μεταξύ των άλλων απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

0325.JPG

Για το θέμα ο κ. Κακουλίδης Πεφτούλιος, ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε τη διαδικασία με τα οικόπεδα και άνοιξε τον δρόμο για την ανέγερση του ναού απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους θέτοντας τους ουσιαστικά προ των ευθυνών τους!

Η αίτηση – αναφορά του κ. Κακουλίδη

ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Σε συνέχεια του υπ αριθμό. 2374/245652 της 3 Αυγούστου 2023 Έγγραφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (συν.1) που αφόρα την παραχώρηση των υπ αριθμό. 355 και 356 οικοπέδων στο Ο.Τ. 65 του ρυμοτομικού Σκύδρας στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας τα οποία μετά από ενέργειες μου επιστράφηκαν στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (συν 2) και έχουν χαρακτηριστεί ως χώρος εκκλησιάς (συν.3) αφού έχω ήδη απαντήσει στο εν λόγο έγγραφο σε δύο από τα τρία ζητούμενα του

και απομένει μόνο η έκδοση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ,

Με δεδομένο το ποσό του ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (1.300.000) ευρώ Της διαθήκης του ΒΟΓΙΑΤΖΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (συν 4) αντιλαμβάνεστε ότι δεν χρειάζεται να πατήσουμε κανένα μαγικό κουμπί όπως

αναφέρατε στον παρελθόν, από τον άμβωνα, παρά μόνο η απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Πάτερ Αντώνιε

Με όλο τον σεβασμό που έχω στην ιεροσύνη

Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσετε την θέση σας αν και κατά πόσο έχετε το δικαίωμα ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ από την κοινωνία της Σκύδρας το επί σειρά πολλών δεκαετιών ονείρου της ανέγερσης ενός δεύτερου ιερού ναού στην περιοχή DECAWWILE.

Προσωπικά θεωρώ ότι το μοναδικό κριτήριο για την ανέγερση του ιερού ναού (Βασιλικής με τρούλο) δεν είναι ο αριθμός των πιστών που μαζεύει η εκκλησία στην θεία λειτουργία όπως αναφέρεται στο παρελθόν, σε λόγο σας από τον άμβωνα, γιατί δεν πρόκειται για εμπορικό κατάστημα το οποίο καλεστείτε να διαχειριστείτε οικονομικά, αλλά πιστεύω πως το μοναδικό κριτήριο είναι η ικανότητα να παρέχεται σε έναν και μόνο έναν ηλικιωμένο η δυνατότητα να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και υποχρέωσης.

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι δύο

Η πρώτη

Να ενημερώσετε ευθέως την κοινωνία της Σκύδρας ότι δεν επιθυμείται την ανέγερση του ιερού ναού για λόγους οικονομίας μιας και δεν γεμίζει η ήδη υπάρχουσα, με αποτέλεσμα τα χρήματα του 1.300.000 ευρώ να ξοδευτούν για άλλους σκοπούς εκτός από αυτόν που ήθελε o διαθέτης, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν και με την διαθήκη του Λεοντή Σιδηρόπουλου που τα χρήματα αντί να διατεθούν για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ όπως όριζε η διαθήκη δόθηκαν παράτυπα για οφειλές στο ΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δ Ε Κ Α Π Α (Συν.5 έντυπο Πέλλα Νιους)

Η ΔΕΥΤΕΡΗ

είναι να αποφασίσουν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου που είναι οι παρακάτω:

• ΚΟΛΥΜΠΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

• ΜΗΤΣΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

• ΜΙΡΟΝΟΦ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

• ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Για την ανέγερση του ιερού ναού

Θα πρέπει να σημειώσω την τεραστία Ιστορική Ευθύνη που έχουν οι παραπάνω στους οποίους και αποστέλλω το παρόν έγγραφο, αν αρνηθούν να γνωμοδοτήσουν και να μην αποφασίσουν την ανέγερση του ιερού ναού όπως ορίζει το έγγραφο του Υπουργείου, καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους σαν τους μοναδικούς υπεύθυνους στους οποίους θα χρεωθεί η αδυναμία της ανέγερσης του ιερού ναού, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα διασπάθισης του κληροδοτήματος με την τεχνικής καθυστέρηση ώστε να παρελθει ο χρόνος και να μην καθίσταται δυνατή η κατασκευή της σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης.

Πάτερ Αντώνιε

Έχοντας βαθειά πίστη στον θεό,

Πιστεύω να σας φώτιση εσάς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο να πάρετε τη σωστή απόφαση για την ανέγερση του ιερού ναού (βασιλικής με τρούλο) δίνοντας έτσι την δυνατότητα της παραχώρησης των οικοπέδων, και στην συνέχεια της έκδοσης της οικοδομικής άδειας και της κατασκευής της από την μητρόπολη Εδέσσης που είναι και ο φυσικός φορέας της εκτέλεσης του έργου.

Ο

Συντάξας

Κακουλίδης Πεφτούλιος

Πολίτης Σκύδρας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη

Κκ. Βαρθολομαίο

Run Patri kligi

Dr. Sadik Ahmet cad

No 19, 34083 Fatlh

Istanbul, TURKEY

2.Μακαρώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και Πάσης Ελλάδος

κ.κ. Ιερώνυμο

Αγίας Φιλοθέης 21

Τ.Κ. 10556

ΑΘΗΝΑ

3)Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και ΑΛΜΩΠΙΑΣ

κ. Ιωήλ

Μ. Αλεξάνδρου 4

Τ.Κ. 58200 ΕΔΕΣΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ