close search results icon

Ανεβάζει τον πήχη ο Ν. Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ξεκόβει τη συζήτηση με ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είμαστε ξανά εδώ, ενωμένοι δυνατοί, η δημοκρατική παράταξη συνεχίζει δυναμικά, σταθερά, τη ανοδική της πορεία» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη θεματική εκδήλωση "Παιδεία και ανισότητες" που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Γιάννενα και εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία και τόνισε πως οι πολίτες, στον δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλαν καθαρό μήνυμα, ότι θέλουν τοπική αυτοδιοίκηση που να είναι δίπλα στον πολίτη, που να συζητά και να ανοίγει δημοκρατικό διάλογο για την αξιοποίηση των ταμείων ανάκαμψης, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και όχι αυτοδιοίκηση με πελατειακή λογική.

Κάλεσε όλους να δώσουν αγώνα αξιακά και δυναμικά, ώστε να αναδείξουν την παράταξη σε πρωταγωνιστή και νικηφόρα δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με στόχο το κόμμα του να γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άνοιξε τον διάλογο για την Παιδεία από την Ήπειρο, και όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, μαζί με στελέχη και βουλευτές θα επισκεφτεί κάθε γωνιά της χώρας, γιατί "η Παιδεία έχει κοινωνικό πρόσημο". «Η Παιδεία, για μας είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία μας. Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται, η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί την καταλυτική προϋπόθεση για να οικοδομήσουμε με ασφάλεια μία δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία», τόνισε.

Ξεκόβει τη συζήτηση με ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πώς επιχείρησε να απαξιώσει το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, όπου οι υποψήφιοι που στήριξε η ΝΔ έχασαν, ενώ επικρίνει έντονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, πώς δείχνει αλαζονεία με το «να γυρνά την πλάτη στη λαϊκή ετυμηγορία, να ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κομπάζει για επιτυχίες στις οποίες ήταν απλώς παρατηρητής».

Με αφορμή την συζήτηση που ξεκίνησε για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νίκες στο δήμο της Αθήνας και στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποσαφηνίζει και τονίζει πως «οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες. Όσοι εργάζονται καθημερινά προτείνοντας λύσεις για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, προσφέρουν τα μέγιστα στην ενότητα και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης». Καλεί δε, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τις ευθύνες σχετικά με τη τραγωδία των Τεμπών στις οποίες αναφέρεται το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Σίγουρα οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν θα τα καταφέρουμε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έγινε σαφές ότι έχουμε τη συνταγή και τα υλικά, που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία. Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός που στο βωμό για την κατάκτησή της θα θυσιάζονται η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η δημοσιονομική σταθερότητα».

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Στα Ιωάννινα στη θεματική εκδήλωση "Παιδεία και ανισότητες", τελευταίο σταθμό του τριήμερου οδοιπορικού στην Ήπειρο για τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ