close search results icon

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Η τελευταία Ολομέλεια πριν το καλοκαίρι

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Η τελευταία Ολομέλεια πριν το καλοκαίρι

Η τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πριν τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το καλοκαίρι, είχε έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Από την αίθουσα της Ολομέλειας, κατά τη σχετική συζήτηση, επισήμανα ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρειάζεται να υποστηρίξει με περισσότερα κεφάλαια τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό τόσο στην πράσινη μετάβαση όσο και στην απεξάρτησή μας από την Κίνα, ιδιαίτερα στον τομέα εξόρυξης κρίσιμων πρώτων υλών. Επιπλέον, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω παρέμβαση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Πρέπει να δούμε μια προθυμία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα εξόρυξης.»

«Δυστυχώς, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, βλέπω ότι και τώρα, αυτή η έκθεση για την Παλαιστινιακή Αρχή χρησιμοποιείται σαν όχημα για όσους επιθυμούν να επικρίνουν το Ισραήλ και θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να το κάνουν.»

Στο περιθώριο της Ολομέλειας, γιορτάσαμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Το ΕΛΚ, σήμερα, παραμένει η παλαιότερη και μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που με όραμα, πίστη και σκληρή δουλειά προασπίζεται τις κοινές ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες.

Τέλος, μέσα από τη σειρά #Brussels_Backstage, είχα τη χαρά να επικοινωνήσω μαζί σας και να γνωρίσουμε μαζί τον ρόλο ενός «Usher» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνεχίζουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ