close search results icon

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου :4 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Συνεχίζουμε !

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου :4 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Συνεχίζουμε !

Φίλες και φίλοι,

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από όταν, με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη, κλήθηκα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας και όλους εσάς από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ολοκληρώνοντας την τέταρτη χρονιά της θητείας μου και λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει του καλοκαιριού, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις δράσεις και τα πεπραγμένα μου, όπως πιστεύω ότι οφείλουν να κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Κάτι, δηλαδή, σαν έναν μικρό απολογισμό των τεσσάρων αυτών ετών.

Πριν από τέσσερα χρόνια με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και όλους εσάς στο Ε.Κ. Προσπάθησα να το κάνω με επιμονή, αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης, και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω, με μοναδικό μου σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλό Καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο συνεχίζουμε με νέες δράσεις!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχα την ευκαιρία να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ολομέλεια και σε Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες.

Οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις είναι ο τρόπος μας να ακούγεται η δική σας φωνή στην Ευρώπη.

Οι πιο σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται εντός του Ε.Κ. όπου, μεταξύ άλλων, συμμετείχα σε πάνω από 10 Επιτροπές με κρίσιμες νομοθετικές αρμοδιότητες, υπερασπίζοντας μια πιο δίκαιη, πιο ανταγωνιστική, πιο δημοκρατική και πιο ισχυρή Ευρώπη.

Η επαφή που ανέπτυξα με όλους εσάς υπήρξε πολύτιμη πηγή δύναμης για μένα.

Τις θέσεις μου, για ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα, αλλά και στιγμές από την καθημερινότητά μου, ως Ευρωβουλευτής, τις μοιράστηκα μαζί σας μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις, newsletters, και παραγωγές όπως το #EUBackstage και το #AskAnnaMichelle το #MEPCAST.


Αυτά τα τέσσερα χρόνια ζήσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις και μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη.

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση υπήρξαν ζητήματα κομβικής σημασίας για την πατρίδα μας και για την Ευρώπη. Μαζί, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, με πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά από ό,τι συνήθως, αντιμετωπίσαμε αυτά τα έκτακτα και δύσκολα γεγονότα και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Anna-Michelle Asimakopoulou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ