close search results icon

Άνοιξε σελίδα στο Facebook για να εξηγεί τις αποφάσεις ο διαιτητής του Άρης – ΠΑΟΚ!

Ποιος είπε πως οι εν ενεργεία διαιτητές αποφεύγουν (πάντα και παντού) το δημόσιο διάλογο για τις αποφάσεις που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και δεν είναι ανοιχτοί στην κριτική;

Το SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ για την πρωτοποριακή κίνηση του ρέφερι Αλ Χακίμ Μοχάμεντ και εκλεκτού της ΚΕΔ για το «clasico» της Θεσσαλονίκης στην πρεμιέρα των play offs της Super League.

Ποιος είπε πως οι εν ενεργεία διαιτητές αποφεύγουν (πάντα και παντού) το δημόσιο διάλογο για τις αποφάσεις που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και δεν είναι ανοιχτοί στην κριτική;

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των ρέφερι παγκοσμίως, αποφεύγουν τέτοιου είδους επικοινωνιακές πολιτικές, ωστόσο όπως για όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Σουηδό – Ιρακινός διαιτητής, Αλ Χακίμ Μοχάμεντ και ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ που θα σφυρίξει το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ στο «Κλ.Βικελίδης» στο πλαίσιο της πρεμιέρας των play offs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «dailymail» τον Αύγουστο του 2015, ο 37χρονος ρέφερι άνοιξε σελίδα στο Facebook προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της σχέσης μεταξύ διαιτητών και φιλάθλων και να εξηγεί τις αποφάσεις που παίρνει στα παιχνίδια.

screenshot-2-AaJvj.png

Μάλιστα η συγκεκριμένη ιδέα πάρθηκε έπειτα από μία λανθασμένη απόφαση για πέναλτι όπου ο ίδιος παραδέχτηκε πως πήρε σε αγώνα της Νόρκεπινγκ κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Όπως έγραφε το σχετικό δημοσίευμα η νέα σελίδα του Αλ Χακίμ στο Facebook σχεδιάστηκε προκειμένου να εξηγεί τη διαδικασία σκέψης που περιλαμβάνει κάθε διαιτητική απόφαση, ώστε να οι φίλαθλοι να μπορούν να εκτιμήσουν την άποψη των διαιτητών.

Παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε πως για το δημόσιο «mea culpa» του ρέφερι Αλ Χακίμ σχετικά με λάθος στο οποίο υπέπεσε και παραδέχτηκε δημοσίως, μίλησε νωρίτερα στο SDNA ο Έλληνας κόουτς, Κώστας Παναγόπουλος σκιαγραφώντας το προφίλ του εν λόγω διαιτητή.

«Πιστεύω στη διαφάνεια και τον διάλογο. Η ποδοσφαιρική οικογένεια μπορεί να κερδίσει από την καλύτερη εικόνα και κατανόηση της κατάστασης ενός διαιτητή»είχε γράψει τότε ο Αλ Χακίμ εγκαινιάζοντας τη νέα του σελίδα στο Facebook.

Συμβαίνουν κι αυτά.

πηγή: sdna.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ