close search results icon

Ανταλλάσσουν ύβρεις Μπάιντεν και Τραμπ, νοσηρό το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ

Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Ανταλλάσσουν ύβρεις Μπάιντεν και Τραμπ, νοσηρό το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και τα επιτελεία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων ανεβάζουν τους τόνους, ώστε να πολωθούν τα κομματικά ακροατήρια στο δρόμο προς την κάλπη.

Ωστόσο, όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις, το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι εξαιρετικά χαμηλό, υπό τον κίνδυνο η κούρσα των υποψηφίων να εξελιχθεί σε «λασπώδη» αναμέτρηση με λαϊκισμό και ύβρεις.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει τη φήμη του βωμολόχου «πίσω από τις κλειστές πόρτες». Ωστόσο, λίγο έλειψε να ειπωθούν δημόσια ύβρεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Valley Forge, τον περασμένο μήνα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στον Τραμπ και στους φανατικούς οπαδούς του που είχαν προκαλέσει τα βίαια επεισόδια στις 6 Ιανουαρίου.

«Στη συγκέντρωσή του αστειεύεται για έναν εισβολέα, που ενθαρρύνθηκε από το μεγάλο ψέμα του Τραμπ, να χτυπήσει με ένα σφυρί στον κρανίο του Πολ Πελόσι. Και νομίζει ότι αυτό είναι αστείο. Γελούσε με αυτό. Πόσο άρρωστος…», σχολίασε ο Μπάιντεν ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε.

Σύμφωνα με το POLITICO, ο Μπάιντεν φέρεται να σχολίασε στο παρασκήνιο για τον Τραμπ: «τι γ@μημένος μ@λ@κ@ς που είναι αυτός». Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το σχετικό άρθρο.

Απαντώντας σε αυτές τις δημοσιογραφικές αναφορές, το επιτελείο του Τραμπ επιτέθηκε στον Μπάιντεν για τα υβριστικά σχόλια. «Είναι κρίμα που ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν δείχνει ασέβεια από το αξίωμα του προέδρου τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο Κρις Λασιβίτα, υψηλόβαθμος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

«Αλλά και πάλι, δεν αποτελεί έκπληξη που δεν σέβεται τον 45ο πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο που δεν σέβεται τον αμερικανικό λαό με τις αποτυχημένες πολιτικές του», πρόσθεσε.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν | AP Photo/Patrick Semansky, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ