close search results icon

Αντώνης Ξυλουργίδης από Γιαννιτσά: "Δεσμεύομαι μπροστά σας ότι θα προσπαθήσω να μη σας διαψεύσω. Το λέω και το εννοώ!"

Ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Μία ολοκληρωμένη, άρτια ποιοτικά και με όλα τα νέα στοιχεία που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ ομιλία, πραγματοποίησε στα Γιαννιτσά (την όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων τoυ καφέ-μπαρ STOA επί της Βενιζέλου), ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφεριεακή Ενότητα Πέλλας, Αντώνης Ξυλουργίδης. 

"Η παρουσία σας εδώ σήμερα, είναι τιμητική, βαθιά δυναμική και ταυτόχρονα δεσμευτική. Δεσμευτική γιατί δημιουργεί δεσμούς ευθύνης, ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας! Είναι ελπιδοφόρα για κάθε νέο που δίνει μάχες πολιτικού περιεχομένου, όχι συνθημάτων, φραστικών αντεγκλήσεων και απολίτικων αντιπαραθέσεων σε μια κοινωνία πληγωμένη που διχάζεται. Αντίθετα επικεντρώνεται σε μάχες συνέπειας, αξιοπιστίας, τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου και με επιχειρήματα", σημείωσε στην αρχή της ομιλία του ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος. 

14-xAg6v.jpg
3-7va4J.jpg


"Δεν αρκεί να βάλουμε ευθύνες κάτω από το χαλί μέχρι να εκτονωθεί ο θυμός. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, δεν είμαστε ταπεινωμένοι. Η ανεπάρκεια συμπληρώνεται από ανειλικρίνεια. Οι τραγικοί γονείς και οι συγγενείς θάβουν τα παιδιά τους και καποιοι μοιράζουν ευθύνες με το βλέμμα στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις. Χρωστάμε δικαιοσύνη στη μνήμη τους χωρίς ναι μεν αλλά. Η απώλεια 57 συνανθρώπων μας δεν είναι ένας απλός αριθμός. Είναι αφορμή να βελτιώσουμε την ηθική μας", ανέφερε ο κ. Ξυλουργίδης για την τραγωδία των Τεμπών. 

Περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "δε χρειάζεται να συγκρουόμαστε με τους πολιτικούς αντιπάλους μόνο για την εικόνα, χρειάζεται να περιγράψουμε με ακρίβεια το πως διαφέρουμε από αυτούς, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν άποψη για τα μεγάλα παγκόσμια και ευρωπαϊκά διακυβεύματα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζει να παλεύεις για αξίες, ότι η πολιτική δεν είναι συναλλαγή, διαπραγμάτευση και παρασιτισμός. Να ξαναδώσουμε νόημα στις αρχές μας, τι θα πει να μην υποχωρείς ποτέ από την ευθύνη σου. Να εμπνεύσουμε θετικά με το ήθος, τη συνέπεια, το όραμα για την πατρίδα και την κοινωνία. Αυτή η στόφα θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των οραματιστών πολιτικών που μένουν για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων και αυτών που τσουβαλιάζονται στη λήθη της Ιστορίας. Η επανάκτηση της ηθικής στην πολιτική είναι το αξιακό ζήτημα που αποτελεί και το σύγχρονο αίτημα".

12-trHKa.jpg
13-2LzLb.jpg
16-R8UL7.jpg

Ο κ. Ξυλουργίδης έκανε πολλές πολιτικές αναφορές για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, για ιστορικά πρόσωπα, για τις ανάγκες του σήμερα και τη μετάβαση της πολιτικής σε άλλο πλαίσιο. Κατόπιν αναφέρθηκε αναλυτικά στις σκέψεις και το πρόγραμμα του για την περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

"Η Πέλλα είναι ένας ανεξερεύνητος παράδεισος, πλην όμως εγκαταλελειμμένος", υπογράμμισε για τον Νομό.

11-D7uo7.jpg

Βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, βλέποντας πως οι παριστάμενοι άκουγαν προσεκτικά κάθε πρόταση και ανάλυση, ο κ. Ξυλουργίδης σημείωσε "ειλικρινά σας ευχαριστώ αφού στις πρώτες μου πολιτικές ομιλίες εισέπραξα μια ειλικρινή πολιτική ανταπόκριση. Εντολή συμπαράστασης, εντολή συνέχειας.

Εντολή να εκπροσωπώ το νομό, την εκλογική μου περιφέρεια την Πέλλα. Δεν σας κρύβω όμως ότι για πρώτη φορά έχω τόσο μεγάλη ένταση και αγωνία. Δεσμεύομαι μπροστά σας ότι θα προσπαθήσω να μη σας διαψεύσω.

Δεν το λέω για να το πω απλώς ή για να εντυπωσιάσω, το λέω και το εννοώ. Ζητώ ισχυρή εντολή-ψήφο εμπιστοσύνης-ψήφο καρδιάς για να εκπροσωπήσω την Πέλλα στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θα είμαι συνεπής και ειλικρινής. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας αφήνοντας πίσω όσους διακαώς δεν θέλουν ακηδεμόνευτες φωνές. Η παρουσία σας το εγγυάται".

17-vVIqQ.jpg
15-EKEs3.jpg
1-mZKf8.jpg
9-ZFTfm.jpg
4-dXZnU.jpg
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Πέλλας Παντελής Μάρκου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Θανάσης Βενιτσανόπουλος, καθώς και ο Γραμματέας της Τοπικής ΠΑΣΟΚ Πέλλας Γιώργος Γιαντζής. 









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ