close search results icon

Αντώνης Ξυλουργίδης από τους Γαλατάδες: Θέλω να εκφράσω τις νέες γενιές, που γαλουχήθηκαν από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ του 74 και του 81.

Αντώνης Ξυλουργίδης από τους Γαλατάδες: Θέλω να εκφράσω τις νέες γενιές, που γαλουχήθηκαν από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ του 74 και του 81.

Σε έναν κατάμεστο χώρο στους Γαλατάδες,συνέχισε την προεκλογική του δραστηριότητα ο Αντώνης Ξυλουργιδης.

Μιλώντας με ένα ακαδημαϊκού μοντέλου περιεχόμενο,κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παριστάμενων,σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο υποψήφιος βουλευτής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,τονίζοντας ότι "η παρουσία σας εκπέμπει μήνυμα έμπνευσης για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος".

img-9717.jpg

Στα σημαντικότερα σημεία είπε:

Για το ΠΑΣΟΚ :

... Πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό τίμημα. Δοκιμάστηκε αλλά άντεξε. Έφτασε η ώρα οι πολίτες να αποφασίσουν. Αντέξαμε,δεν λιποτακτήσαμε. Έφτασε η ώρα της επαναδιατύπωσης πρότασης με ισχυρό και καθαρό λόγο....

Στο ρητορικό ερώτημα γιατί κατεβαίνω υποψήφιος:

...Πιστεύω στην αναγκαιότητα της πολιτικής των επιχειρημάτων και του διαλόγου. Πιστεύω στην συνένωση κοινωνικών ρευμάτων,χωρίς κομματικά και ιδεολογικά στερεότυπα. Δεν πιστεύω στην εγωπάθεια του εμείς ή κανείς.Δεν πιστεύω στην γενίκευση και την θεωρητικολογία της παντογνωσίας. Πιστεύω στην ευθύνη και την ανάληψη της ευθύνης. Κατέρχομαι υποψήφιος γιατί θέλω να εκφράσω τις νέες γενιές,που διαπαιδαγωγήθηκαν από το παρόν του ‘74 και του ‘ 81....

img-9713.jpg


Για την συγκυρία :

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ο μηδενισμός,η καταγγελτικότητα,η αποποίηση της ευθύνης,ο άκρατος λαϊκισμός.

Έναν πολιτικός καθωσπρεπισμός ανευθυνότητας. Σκιαμαχίες πολιτικών του χθές χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας.

Αυτό το εκρηκτικό μίγμα αποσύνθεσης,οφείλουμε να το επανασυνθέσουμε.

Για τον λαϊκισμό:

Ο λαϊκισμός προβάλει πλέον ως εθνική απειλή. Είναι μια παθογένεια της δημοκρατίας και ταυτόχρονα μέσο χειραγώγησης και ελέγχου. Ο εύκολος ωραιοποιημένος και καταγγελτικός λόγος, πρέπει να αποτελέσει εδώ και τώρα παρελθόν.

Για την Πέλλα τόνισε:

Προέχει ένα σχέδιο προτεραιοτήτων με ξεκαθαρισμένο αναπτυξιακό μοντέλο,που δεν θα ανατρέπεται εκ περιτροπής. Μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την συμμετοχή των πολιτών και την κοινωνική διαβούλευση..

Για την αγροτική οικονομία ανέδειξε την ανάγκη έναρξης εθνικού διαλόγου,καταθέτοντας 3+2 προτάσεις για την χώρα και την Ευρώπη(χάραξη πολιτικής γης. Χρηματοδοτικά εργαλεία. Εκπαίδευση αγροτών για την Ελλάδα. Επαναφορά επιδοτήσεων. Εφαρμογή ευρωπαϊκου συστήματος ασφαλείας της γεωργικής παραγωγής για την Ευρώπη)

Τέλος μέσα σε κλίμα ικανοποίησης υποσχέθηκε ως ελάχιστο, ότι θα πορευτεί με συνέπεια και ειλικρίνεια,για όσο διάστημα οι πολίτες θα του δίνουν εντολή εκπροσώπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ