close search results icon

Απαλλάχτηκε η Σάνα Μαρίν για την «ξέφρενη» συμπεριφορά της σε πάρτι

Ο επίτροπος της Δικαιοσύνης της Φινλανδίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νεαρή πρωθυπουργός δεν παραμέλησε τις ευθύνες της.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, έπειτα από δημοσίευση βίντεο που την έδειχνε να διασκεδάζει ξέφρενα σε πάρτι με φίλους της.

Ορισμένοι την επέκριναν για μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, καθώς και πως υπονομεύει τη «φήμη και την ασφάλεια» της χώρας, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να επωφεληθεί από μια ιδιωτική εκδήλωση με τους φίλους της. Επίσης, κάποια σχόλια που ακούστηκαν στο βίντεο οδήγησαν ορισμένους να υποστηρίξουν πως υπήρξε χρήση ναρκωτικών (θέμα που συζητήθηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), κάτι που διέψευσε η πρωθυπουργός. Μάλιστα, η Μαρίν προκειμένου να «διαλύσει κάθε υποψία», υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών, το οποίο βγήκε αρνητικό.

screenshot-5-0GlH9.png

Σήμερα, ο Tuomas Poysti, επίτροπος της Δικαιοσύνης της Φινλανδίας (πρόκειται για ανεξάρτητο γραφείο, υπεύθυνο για την επίβλεψη της νομιμότητας των ενεργειών των υπουργών, στο οποίο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει καταγγελία) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρωθυπουργός δεν είχε παραμελήσει τις ευθύνες της.

«Δεν υπάρχει λόγος να υποπτευόμαστε την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της ή για οποιαδήποτε παραμέληση των επίσημων ευθυνών της», ανέφερε στην απόφασή του ο επίτροπος.

► Λίγες μέρες μετά το περιστατικό, η Μαρίν είχε υπερασπιστεί το δικαίωμά της για «χαρά» και «ζωή»: «Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών», είπε και πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια: «Είναι ιδιωτικό, είναι της χαράς και αυτή είναι η ζωή. Αλλά δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά».

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ