close search results icon

Απαντάει στην προσβολή: Τα αντίποινα του Μητσοτάκη στον Σούνακ που φέρνουν τα μάρμαρα πίσω στο σπίτι τους (Pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα ασκήσει πίεση για την επιστροφή τους.

Η ακύρωση πριν λίγες ημέρες της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρίσι Σούνακ, με απόφαση και ευθύνη του Βρετανού πρωθυπουργού, δημιουργεί σημαντικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Πριν την ανακοίνωση της ακύρωσης, ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα ασκήσει πίεση για την επιστροφή τους κατά τη συνάντησή του με τον Σούνακ στο Λονδίνο την Τρίτη. Ωστόσο, η ακύρωση της συνάντησης ανακοινώθηκε μετά τις δηλώσεις σχετικά με τα Γλυπτά.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ακύρωση της συνάντησης.

Γιατί όμως να το πάρουμε τόσο χαλαρά και σχεδόν αψήφιστα; Γιατί να μην πιέσουμε τη βρετανική πλευρά με τον δικό μας τρόπο, εκτός των προγραμματισμένων επίσημων συναντήσεων; Γιατί να εμπιστευτούμε ξανά τη διπλωματία και τους θεσμούς και να μην λειτουργήσουμε υπογείως με ακόμα πιο πιεστικούς τρόπους τόσο προς τη βρετανική κυβέρνηση όσο και προς τον βρετανικό λαό;

Το Menshouse έχει τις προτάσεις για τα αντίποινα στον Ρίσι Σούνακ που θα τον ανάγκαζαν να στείλει πακέτο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και ό,τι άλλα μάρμαρα έχουν γενικά στο νησί οι Βρετανοί.

01.png


Μας κλέψατε τα μάρμαρα; Ε θα σας κλέψουμε και εμείς τον πιο δημοφιλή κωμικό χαρακτήρα της βρετανικής τηλεόρασης. Και μάλιστα εμείς δε θα τον έχουμε στη μυθοπλασία, αλλά θα περιφέρεται κανονικά, ως πραγματικός άνθρωπος. Να δούμε τότε τι θα κανουν!

02.jpg


Αντίγραφα του Big Ben θα τοποθετηθούν σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης και σε τουριστικούς προορισμούς που διαλέγουν οι Άγγλοι. Να δούμε αν τους αρέσει. Αν μπορέσουμε μάλιστα να κλέψουμε και να μεταφέρουμε το αυθεντικό Big Ben θα είναι ακόμα πιο τέλειο.

03.png


Η κυβέρνηση στέλνει πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τα εκπληκτικά αγγλικά του «λαντζέρης, δε μαν χου φιξ δε θινγκς του δε κουζίν» και η απίστευτη ψυχραιμία και ηρεμία στον λόγο του θα αναγκάσουν τους Άγγλους να τον βάλουν σε ένα καράβι μαζί με τα μάρμαρα και να τα στείλουν πίσω με σημείωση «Ευχαριστούμε αλλά ΟΧΙ!».

04-R9vtT.jpg


ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΟΙ ΜΠΙΡΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Όλοι οι άλλοι τουρίστες θα μπορούν να πίνουν στα νησιά το καλοκαίρι, αλλά οι Άγγλοι θα μπορούν να αγοράσουν και να σερβιριστούν μόνο νερό. Τέλειο;

05.jpg


Η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφει στην υποκριτική αλλά οι Έλληνες παραγωγοί την «κλέβουν] και τη βάζουν να παίξει μία Κρητικιά στον Σασμό. ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΓΓΛΑΚΙΑ; ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΣΩ; ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ!

πηγή: menhouse.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ