close search results icon

Από καρδιάς του Δ. Γαϊτατζή

Από καρδιάς του Δ. Γαϊτατζή

Ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» απευθύνει ο συντοπίτης μας Γαϊτατζής Δημήτρης (παππούς) προς την κα Μαριάννα Λάτση, δωρήτρια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Με λόγο έμμετρο και βαθιά ευγνωμοσύνη εκφράζει τα ειλικρινή του συναισθήματα προς την ευεργέτιδα Κυρία. Τόσο ο ίδιος όσο και χιλιάδες άλλοι βορειοελλαδίτες κατά τη διάρκεια νοσηλείας τους στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», βρίσκουν συμπαράσταση, ανακούφιση και άριστη παροχή υπηρεσιών Υγείας στις δύσκολες προσωπικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν.

Για την ιστορία και ενημέρωση των αναγνωστών μας καταγράφεται ότι το 2021 έγινε η έναρξη λειτουργίας της νέας σύγχρονης αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως με προσωπική δωρεά της κυρίας Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δεύτερη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που δωρίζει η κυρία Μαριάννα Λάτση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από εκείνη προς το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» στην Αθήνα. Η εν λόγω δωρεά, που υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, έχει στόχο να αποσυμφορήσει, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα ογκολογικό Νοσοκομείο, στο οποίο η Μονάδα ανήκει οργανικά, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε ένα ανθρώπινο και άρτια οργανωμένο περιβάλλον.

Η νέα υγειονομική δομή εκτείνεται σε 1.800 τ.μ., διαθέτει συνολικά 41 θέσεις χημειοθεραπείας -27 πολυθρόνες και 14 κλίνες-, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, μικροβιολογικό και αιματολογικό εργαστήριο, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρο αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους. Μέσω της δωρεάς δρομολογήθηκε και η διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου στην Ελλάδα ρομποτικού συστήματος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Περισσότεροι από 35.000 ογκολογικοί ασθενείς εξυπηρετούνται ετήσια στη νέα Μονάδα (βλ. https://www.latsis-foundation.org/amea/ell/grants/monada-hmerhsia-noshleias-nikos-koyrkoylos ).

Ο κος Γαϊτατζής, ως ένας από τους χιλιάδες ασθενείς της συγκεκριμένης Νοσηλευτικής Μονάδας, λέει απευθυνόμενος προς την κα Μαριάννα Λάτση, με ψυχή που ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη:

Θεαγένειο «Νίκος Κούρκουλος, Πυλαία 18-03-2026

Προς Κυρία Μαριάννα Λάτση,

Ο Κούρκουλος ηθοποιός

με τόσα ωραία έργα

καθόσουνα ώρες στο σινεμά

δεν έλεγε ο εαυτός σου φεύγα.

Ώρες ατελείωτες εκεί

να βλέπεις την οθόνη

έλεγες το έργο αυτό

ποτέ να μην τελειώνει

Μα η μοίρα έπαιξε σκληρά

το έργο το δικό του

τον Νίκο πήρε δίπλα της

με το προσωπικό της

Τον χτύπησε κατάστηθα

γράφοντας καρκίνο

το ένιωσε ο Κούρκουλος

και είπε όλα τ' αφήνω.

Έτσι έσβησε η πνοή

χάθηκε ένα Αστέρι

ο Χάρος νύφη έστειλε

για να τον κάνει ταίρι.

Λησμόνησε ο δύστυχος

πως η Λάτση πάντα νικούσε

κι από τον μαύρο λήθαργο

αυτή θα τον ξυπνούσε.

Και να πώς τα κατάφερε

η έξυπνη η Μαριάννα

χαρίζοντας ένα Αντικαρκινικό

στη Θεσσαλονίκη Μάνα.

Έβαλε τη φωτογραφία του

στην είσοδο επάνω

λες και μιλά σε πάσχοντα

«εγώ θα σε γλυκάνω».

Στην Πυλαία στον «Κούρκουλο»

σώζονται ζωές

και όσοι σώοι βγαίνουνε

δίνουν ολόψυχα ευχές.

Να 'σαι καλά και δυνατή

Λάτση, κυρία Μαριάννα,

πολλές καρδιές σε ευχαριστούν

δίχως πόνο, δίχως κλάμα.

Τη φωτογραφία σου, Κούρκουλε,

πάντοτε χαιρετάω,

γελώντας βγαίνω σαν παιδί και σε ευγνωμονάω.

Ένας από τους πολλούς ασθενείς που σε ευχαριστεί από τη Σκύδρα Έδεσσας.

Γαϊτατζής Δημήτρης

τηλ. 6981729026

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ