close search results icon

Από το Γυμνάσιο Σκύδρας στην Ανταρκτική και στη συνέχεια στο Διάστημα!

Από το Γυμνάσιο Σκύδρας στην Ανταρκτική και στη συνέχεια στο Διάστημα!

Από το Γυμνάσιο Σκύδρας στην Ανταρκτική και στη συνέχεια στο Διάστημα!

Φτερά μας ήταν στο συγκεκριμένο πλανητικό και διαπλανητικό ταξίδι η υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκύδρας και της κας Μαρίας Γιακαμόζη Αντιδημάρχου Παιδείας. Οδηγός μας στην Ανταρκτική, στον υπέροχο κόσμο των πάγων και των πολλών μετεωριτών ήταν ο κος Ιωάννης Μπαζιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συνεργάτης της NASA, ξεχωριστός άνθρωπος κι επιστήμονας. Ξεναγός μας στο Διάστημα ήταν ο κος Ευάγγελος Καπιωτάς, έμπειρος ερ. αστρονόμος και λάτρης του Αστερόκοσμου. Η προσπάθεια του τελευταίου πλαισιώθηκε από δράση του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης κάτω από τον κινητό Θόλο που εγκαταστήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου μας.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πώς τα εφηβικά όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακόμη κι αν φτάνουν στην άκρη της Γης κι ακόμα παραπέρα! Βίωσαν νοερά τις συνθήκες διαβίωσης-επιβίωσης στην Ανταρκτική και τον αγώνα του Ανθρώπου να ερμηνεύσει ό,τι τον περιβάλλει. Επίσης ήρθαν πιο κοντά στ’ αστέρια, σχεδόν τα άγγιξαν.

Η εκπαιδευτική παρέμβαση σχεδιάστηκε από το Γυμνάσιο Σκύδρας και τον κο Παύλο Περπερίδη, ΣΕΕ με παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου μας. Εντάσσεται στη θεματική εβδομάδα που «τρέχουμε» αυτές τις μέρες στο Γυμνάσιο με συντονίστρια την κα Άννα Αδαμίδου. Γλυκιά νότα έδωσαν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου μαθητές του 2ου Δημοτικού Σκύδρας.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σκύδρας, «σπείραμε»…

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ