close search results icon

«Από τους Τρεις Ιεράρχες στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής» — Η δήλωση του Διονύση Σταμενίτη ξεχώρισε στην εκδήλωση για την παιδεία

«Από τους Τρεις Ιεράρχες στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής» — Η δήλωση του Διονύση Σταμενίτη ξεχώρισε στην εκδήλωση για την παιδεία

Σε μια συγκινητική και ουσιαστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πνευματικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας των Γιαννιτσών, τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών με θέμα: «Από τους Τρεις Ιεράρχες στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής».

Η εκδήλωση, που σηματοδότησε έναν γόνιμο διάλογο για την παιδεία και τον άνθρωπο, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών και της Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, σε συνεργασία με την Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και τον Δήμο Πέλλας.

fb-img-1770466789072.jpg


Στην εκδήλωση ξεχώρισε η δήλωση του Διονύση Σταμενίτη, ο οποίος υπογράμμισε τη διαχρονική αξία των Τριών Ιεραρχών και τη σημασία του εκπαιδευτικού έργου στο σύγχρονο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Όπως δήλωσε:

«Από τους Τρεις Ιεράρχες στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής» — τιμώντας τον διαχρονικό τους λόγο για την παιδεία και τον άνθρωπο, αναδεικνύουμε ότι η παιδεία δεν είναι απλώς γνώση, αλλά θεμέλιο αξιών, κριτικής σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης.»

Ο λόγος του Σταμενίτη τόνισε ότι οι αρχές και οι ιδέες που πρεσβεύουν οι Τρεις Ιεράρχες παραμένουν επίκαιρες και κατευθυντήριες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών, εκπαιδευτικών και ηθικών προκλήσεων.

fb-img-1770466780176.jpg


Συγχαρητήρια εκφράστηκαν προς τους διοργανωτές για την επιτυχή ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τον ουσιαστικό ρόλο της παιδείας στην ελληνική κοινωνία σήμερα, μέσα από έναν ουσιαστικό, πολιτισμένο και ανθρώπινο διάλογο.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και πολιτών, αποδεικνύοντας ότι η αναζήτηση των αξιών και η επένδυση στη γνώση παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητες για την τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ