close search results icon

Αποκαλύψεις για την Παθολογική Γιαννιτσών: Από τις "μαζικές άδειες" έως και υπόθεση Bullying!

Εν μέσω των δίκαιων κινητοποιήσεων εκτός κάποιοι φαίνεται οτι δημιουργούν ακόμη πιο "στραβό κλίμα" εντός. 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αύριο Σαββάτο 22 Απριλίου, πρόκειται να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το “έσχατο” σημείο στο οποίο έχει φτάσει η Παθολογική Κλινική Γιαννιτσών, με το «ποτήρι» να φαίνεται ότι έχει «ξεχειλίσει».

Ουδείς αρνείται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Και φυσικά τόσο η ΕΝΙΠ όσο και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με τη συμπαράσταση πολλών φορέων στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει, «αφυπνίζοντας» και τους πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, έχουν απόλυτο δίκιο αντικειμενικά, καθώς τα πράγματα, στη “μετά covid εποχή”, άρχισαν να κυλούν σε προσωπικό προς τα κάτω, καθώς ακολούθησαν, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεις ιατρών οι οποίοι αποχαιρέτισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προτίμησαν την ένταξη τους στον μακρύ κατάλογο του χώρου της ιδιωτικής υγείας.

Τι γίνεται όμως με τους εναπομείναντες, οι οποίοι τραβούν τον «κάβο»; Και διανύουν τον «παθών τους τον τάραχο»;

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΠ είναι χαρακτηριστική (οι υπογραμμίσεις που έγιναν από τους συντάκτες της ανακοίνωσης διατηρούνται, για να κατανοείται καλύτερα ποια είναι τα σημεία που θέλουν οι ιατροί να τονίσουν):

"Φαίνεται πως προχωρούν τα σχέδια υποβάθμισης της λειτουργίας και του νοσοκομείου Γιαννιτσών με την φημολογούμενη αναστολή της εφημέρευσης του παθολογικού τμήματος. Το Υπουργείο Υγείας, η Υγειονομική Περιφέρεια, οι Διοικήσεις των νοσοκομείων, αντί να μεριμνήσουν για κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής συνεχών περικοπών στα κονδύλια για την Υγεία, που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση ή απειλούν την λειτουργία τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων, συνεχίζουν στη λογική των προκηρύξεων με το σταγονόμετρο, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους υγειονομικούς σαν περιφερόμενο θίασο, στέλνουν βροχή τα εντέλλεσθε, διαλύουν την οικογενειακή ζωή των νοσοκομειακών γιατρών, κάνουν λάστιχο τον εργάσιμο χρόνο και υποχρεώνουν τους υγειονομικούς σε εργασιακή εξουθένωση.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε τη μετατροπή όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις που θα πωλούν με «ευελιξία» την «υγεία- εμπόρευμα» !! Φτάνει πια ! Ως εδώ και μη παρέκει !

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί το λαό της περιοχής, τα σωματεία, τις ενώσεις, τους συλλόγους, και τους άλλους φορείς του νομού, την Σάββατο 22 Απρίλη, στις 12:30 μμ, στην κινητοποίηση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην πύλη του νοσοκομείου για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

  • Άμεση στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας ! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων !
  • Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού !
  • Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού!
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού! Όχι στη λογική των τοπικών οικονομικών κινήτρων! Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό! Όχι στην μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ !"

Είναι στραβό το κλίμα, αναμφισβήτητα λοιπόν. Το τρώει όμως και ο "σκόρος" όπως λένε οι άντρες όταν εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία, αλλά και οι παλαιότεροι με μία γνωστή παροιμία. Άλλο τετράποδο αναφέρουν, αλλά ας βάλουμε τον "σκόρο", γιατί υπάρχει και το εσωτερικό "γδαρσιματάκι" καθώς φαίνεται. 

Υπάρχει που υπάρχει, βασανίζει που βασανίζει η έλλειψη ιατρών ή το ενδιαφέρον που δεν φαίνεται να υπάρχει για να έλθουν ιατροί στο Νοσοκομείο (παρά τις προκηρύξεις και τις "κηρύξεις" ενδιαφέροντος) καθώς έχουμε φαινόμενα που προκαλούν ερωτηματικά, πως και συνέβησαν και χειροτέρεψαν την κατάσταση ακόμη περισσότερο (σε βαθμό που να αναρωτιέσαι αν θα σωνόταν ακόμη και με την ξαφνική εμφάνιση...Δευτέρας Παρουσίας!).

ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ...ΤΟ ΚΙΛΟ! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pellanews.gr, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, όπου οι ανάγκες μπορεί να είναι περισσότερο αυξημένες, υπήρξαν τέσσερις (4) αναρρωτικές ιατρών της Παθολογικής, η μία μάλιστα 24ωρη! Αν ψάξουμε σε πανελλήνιο βαθμό, θεωρείται απίθανο να έχει συμβεί κάπου αλλού μια τέτοια "μαζική" λήψη αναρρωτικών αδειών, από την ίδια Κλινική, την ίδια περίοδο! 

Κι άντε και ελήφθησαν άδειες, έστω και μ' αυτή τη μαζική μορφή και να πεις οτι ο λύκος έσπασε το ποδάρι του και συνέβη κάτι τόσο αναπάντεχο (υγεία είναι άλλωστε) και έγινε ότι έγινε με τις άδειες, με αποτέλεσμα η Παθολογική να βρίσκεται σε ένα είδος "αυτόματου πιλότου" (τύφλα να έχει ο Τομ Κρουζ στο "Τοπ Γκαν", μόνο στην προκειμένη δεν είναι κινηματογράφος, αλλά η ίδια η υγεία και η ζωή των πολιτών και των υπαρχόντων ασθενών, Παθολογική και covid μαζί). 

Δεν θα έπρεπε να αναπληρωθούν τα "ξαφνικά κενά", όπως γενναιόδωρα και αλληλέγγυα είχε κάνει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών προς άλλους όταν χρειάστηκε, πριν από δύο (2) συναπτά έτη; Αν δεν θυμούμαστε καλά, διορθώστε μας, εδώ είμαστε εμείς, δεν "αδειοτοθήκαμε", ούτε εν μέσω εορτών, ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση, αλλά κυρίαρχα χρειάζεται σιγουριά και ασφάλεια με την υγεία του, κύριοι ορκισμένοι στον Ιπποκράτη, τα κόκκαλα του οποίου πρέπει να περνούν συνεχή "σεισμική περίοδο" με το συνεχές "τρίξιμο" τους, με όλα όσα συμβαίνουν... 

Και με έξτρα Αναισθησιολόγο "δανεικό" και στο Νοσοκομείο της Βέροιας; Τι είναι το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, "21" την Πρωτοχρονιά να δίνει χαρτί και να μην παίρνει πίσω;

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΣΑΝ...ΕΝΤΕΡΠΡΑΪΖ

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν προσθέτως λοιπόν (ω, τι ειρωνεία), οτι ενεμφανίσθησαν δύο (2) Εντατικολόγοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών΄προς "ενίσχυση", και πριν προλάβουν να "συστηθούν" επέστρεψαν με απόφαση της ΥΠΕ (βρε βρε, κάτι γνωστές φυσιογνωμίες, που έλεγε και η Τζένη Καρέζη σε μία ελληνική ταινία όταν έπεσε ΠΑΛΙ επάνω στον Αλέκο Αλεξανδράκη), επέστρεψαν στα Νοσοκομεία απ' όπου προήλθαν, για την κάλυψη των εκεί αναγκών. Λογικό ακούγεται, τη "φόλα" την έφαγε πάλι όμως το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, που επέδειξε "'άπλα" πριν δύο χρόνια και "δάνειζε" γιατρούς όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός παίκτες. 

Κοιτάει στον "πάγκο" τώρα ο προπονητής και...αλλαγές δεν έχει. Ότι "τραυματίζεται" δεν αντικαθίσταται. Και "δανεικούς" δεν δίδει ουδείς, της γύρισαν της ομάδα την πλάτη. Φοβερός προγραμματισμός "αλληλέγγυου" βαθμού από την ΥΠΕ και από όλους τους "γύρω". 

Και δεν είναι μόνο αυτά στην Παθολογική. 

ΕΔΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ BULLYING 

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, εν εξελίξει βρίσκεται και υπόθεση με bullying που εδέχθη ιατρός και για την οποία εκτελείται ΕΔΕ εδώ και μέρες. Η ιατρός έκανε σχετική αναφορά, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Κοντά στις ελλείψεις, φαίνεται οτι και το κλίμα δεν ευνοεί για να δοθεί ένας πραγματικός αγώνας, ούτως ώστε όλοι μαζί να πάνε σε έναν κοινό στόχο.

Να μην ακουστεί το απόλυτο "κραχ" σε μία Κλινική που κάποτε "πετούσε", ήταν υπόδειγμα, σήκωνε βάρη σαν τον "Άτλα" αλλά τα κατάφερνε, με τον κόσμο να έχει τη σιγουριά ενός αξιόλογου τμήματος της νοσηλευτικής μονάδας των Γιαννιτσών. 

Δεν είναι μόνο εκεί τα προβλήματα σαφώς, στην Παθολογική, αλλά εν προκειμένω "πρωταγωνιστεί" σε μία κατάσταση που δεν τιμά κανέναν και θέτει σε κίνδυνο τον κόσμο, ο οποίος αύριο, αν θυμάστε, να κληθεί και να ψηφίσει. 

Να ψηφίσει λοιπόν, για ένα καλύτερο...τι;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ