close search results icon

"Αποκαλυπτικά"... Θεοφάνεια στην Καρυώτισσα (φώτος)

Ρίψη Σταυρού με πολλούς εθελοντές. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Σε έναν χώρο που καθαρίστηκε μέσα σε δύο μέρες εντατικά και ετοιμάστηκε για τα Θεοφάνεια (χαρακτηρισμένο ως "ποτάμι"), έγινε η ρίψη του Σταυρού στην τοπική κοινότητα Καρυώτισσας.

Παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Κατσαμπέρη και Κ. Κεχαγιαδάκη, του εορτάζοντας κιόλας, Προέδρου της τ.κ. Ιορδάνη Ταχτατζή και πολύ κόσμου (και μάλιστα ακόμη και εκτός της περιοχής!) έγινε η Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως ττης Θεοτόκου από τον πατέρα Κωνσταντίνο και κατόπιν η μετάβαση στο ποτάμι για να ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων. 

Πολλοί οι εθελοντές που συμμετείχαν για να πιάσουν τον Σταυρό, κάτι που θεωρήθηκε από τους τοπικούς παράγοντες ιδιαίτερα θετικό, για να κρατηθεί το Εκκλησιαστικό αλλά και πολιτιστικό έθιμο. Κι αυτό γιατί, όπως μας περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κατσαμπέρης, στο όχι μακρινό παρελθόν έπεφταν για τον Σταυρό όποιοι επρόκειτο να φύγουν για θητεία στον Στρατό. Όμως, τα χρόνια άλλαξαν, η νεολαία μειώθηκε, η υπάρχουσα νεολαία προτιμά τον...τεχνολογικό λαβύρινθο, οπότε ήταν πολυτιμότατο που υπήρξε ανταπόκριση στο κάλεσμα για τη ρίψη του Σταυρού. 

3-EuQq6.jpg
2-TiiuK.jpg
Οι Αντιδήμαρχοι Ν. Κατσαμπέρης και Κ. Κεχαγιαδάκης, καθώς και ο εορτάζον Πρόεδρος της Καρυώτισσας Ιορδάνης Ταχτατζής.
4-htsMO.jpg
5-zobBB.jpg
6-nJ7EP.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
12.jpg

Το pellanews.gr βρέθηκε στην περιοχή. Δείτε φώτος : 

13.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
36.jpg
35.jpg
37.jpg






























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ