close search results icon

Απολογούνται οι αστυνομικοί μέλη της σπείρας που έβγαλε 700.000 ευρώ από διακίνηση μεταναστών

Απολογούνται οι αστυνομικοί μέλη της σπείρας που έβγαλε 700.000 ευρώ από διακίνηση μεταναστών

Στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς οδηγήθηκαν σήμερα, Παρασκευή (21/10) οι 14 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εγκληματική οργάνωση που είχε στηθεί στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και, μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μετά την απολογία των συλληφθέντων, εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες και σε βαθμό κακουργήματος σε μια δικογραφία, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 128 άτομα.

Η ακτινογραφία της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Κρυσταλλοπηγή στην οποία συμμετείχαν 9 επίορκοι αστυνομικοί (7 συλληφθέντες και δύο εμπλεκόμενοι-κατηγορούμενοι στη δικογραφία) με αρχηγό έναν ιδιοκτήτη καντίνας και υπαρχηγό έναν πωλητή κινητών τηλεφώνων αποτυπώνεται μέσα από τη δικογραφία που παρουσίασε το protothema.gr.

Τα κέρδη αγγίζουν τις 700.000 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στα ταμεία και κατασχέθηκαν 463.000 ευρώ καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να «εξυπηρέτησαν» περισσότερους από 1.700 Αλβανούς να μπουν, να βγουν και να παραμείνουν παράνομα στη χώρα μας. Κάθε αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα, έπαιρνε μηνιαίο μισθό από 2.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τη διευκόλυνση που παρείχε στο κύκλωμα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ως συνήγορος ενός από τους συλληφθέντες, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως «σήμερα η υπόθεση θα λάβει την πραγματική της διάσταση» κάνοντας λόγο για «υποθέσεις που δημιουργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίως σε περιόδους πριν από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.».

protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ