Απονομές απολυτηρίων σε δεκαεπτά αποφοίτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Απονομές απολυτηρίων σε δεκαεπτά αποφοίτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς
Τον απολυτήριο τίτλο φοίτησής τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς, ισοδύναμο με αυτόν του Γυμνασίου, κράτησαν σφιχτά χθες δεκαεπτά απόφοιτοι, συγκινημένοι αλλά και πολύ χαρούμενοι γιατί τα κατάφεραν.
Το ονειροπόλο βλέμμα και τα χαμογελαστά πρόσωπά τους έστελναν το μήνυμα ότι κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος και πόσο ακαταμάχητη είναι η δύναμη της θέλησης στην εκπλήρωση μιας βαθύτερης προσωπικής επιθυμίας, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης σημειώνοντας στον χαιρετισμό του, στην ενημερωτική ημερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς, ότι στο ταξίδι της γνώσης δεν μπαίνει τελεία για αρκετούς αποφοίτους, καθώς συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Εσπερινό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τους αποφοίτους για την απόφασή τους να ξαναβρεθούν μετά από πολλά χρόνια στα θρανία της εκπαίδευσης και τους ευχήθηκε να αξιοποιήσουν όλα όσα διδάχθηκαν στην εργασία, στο σπίτι και στη ζωή τους γενικότερα, και να πλουτίζουν πάντοτε σε γνώσεις, δυνάμεις και εμπειρίες που τους κάνουν όλους καλύτερους ανθρώ-πους και ενεργούς δημότες του τόπου μας.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές, είναι ένα δημόσιο Σχο-λείο εκπαίδευσης ενηλίκων με ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, για το οποίο πρωτοστάτησε η Δημοτική Αρχή από τον πρώτο κιόλας χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της, το 2019, με υποστηρικτικές ενέργειες στο Υπουργείο Παιδείας. Εκτός από το προφανές κίνητρο αρκε-τών συμπολιτών μας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, ένας από τους λόγους λειτουργίας του ήταν και η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού (28,84% το 2011) που έχει υποχωρήσει σήμερα κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεόδωρος Ηλίας και η Υποδιευθύντριά του Άννα Αμασόγλου ενώ οι απόφοιτες και οι απόφοιτοι που πήραν τον λόγο, οι κ.κ. Κυριακή Στανημεροπούλου, Φένια Παπαελευ-θερίου, Γεωργία Νασίμ, Κυριακή Κωνσταντίνου και Πρόδρομος Ραφαηλίδης στάθη-καν οι πιο ένθερμοι πρεσβευτές του Σχολείου τους ενθαρρύνοντας πολίτες που είτε είναι απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου, είτε άφησαν στη μέση την υποχρεωτική εκπαίδευση εγκα-ταλείποντας το Γυμνάσιο, να δώσουν στο εαυτό τους μια δεύτερη ευκαιρία και να φοιτή-σουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.
Η εκδήλωση, στην οποία από τον Δήμο Κιλκίς ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Πατ-λάκη και Θεμιστοκλής Κοσμίδης, έκλεισε με τις απονομές των απολυτηρίων στους εκ-παιδευόμενους.
ΣΧΟΛΙΑ