close search results icon

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Σουμάχερ για ψεύτικη συνέντευξη μέσω AI

Ο Σουμάχερ, 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Ηοικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ έλαβε αποζημίωση 200.000 ευρώ από τους εκδότες ενός περιοδικού που τύπωσε μια ψεύτικη συνέντευξη με τον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1, που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε μια φωτογραφία του Σουμάχερ στο εξώφυλλο της έκδοσής της τον Απρίλιο του 2023 με τον τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη». Η ιστορία αποδείχτηκε πως ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Σουμάχερ, 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι σε ένα ατύχημα κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2013.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την απόφαση εναντίον των εκδοτών του περιοδικού του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

Ο εκδότης του Die Aktuelle απολύθηκε δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, με τα μέσα ενημέρωσης της Funke να ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια.

Ο Σουμάχερ τέθηκε σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα του και μεταφέρθηκε στο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2014, με την οικογένειά του να μην μιλάει για την κατάσταση της υγείας του.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, στην Ουγγαρία, 21 Αυγούστου 2003. | AP Photo/MTI, Imre Foeldi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ