close search results icon

Αραβησσός: 4.000 στρέμματα στον Καιάδα-Αναμονή για το τι θα δει ο ΕΛΓΑ

Μετράνε συντρίμμια οι αγρότες...

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Όλες οι καλλιέργειες, τα πάντα, ότι πλούτο παράγει η τοπική κοινότητα Αραβησσού, του Αχλαδοχωρίου και του Πλαγιαρίου (Δ.Ε. Κύρρου) του Δήμου Πέλλας, έγιναν έρμαια της θεομηνία που έπληξε το χωριό, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής(4/6). Επί τόπου βρέθηκαν κατευθείαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δ. Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Γρ. Στάμκος, όπου και με επόμενες κινήσεις τους γίνεται προσπάθεια για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Άλλωστε, ότι έχει καταστραφεί, στο σύνολο του είναι και…παρά είναι «υποδομές», ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης και οι «εν δυνάμει» βουλευτές κινήθηκαν ομοίως, οπότε είναι η «σειρά» τους να υποστηρίξουν με σθένος τα ως άνω αιτήματα των τοπικών αρχόντων, έχοντας στα χέρια τους και τα επίσημα έγγραφα που έχουν αποστείλει αρμοδίως.

4000 στρέμματα, κεράσια, δενδροκαλλιέργειες όπως ροδάκινα, βερίκοκα και δαμάσκηνα έγιναν πραγματικός…ωκεανός, όπως και καλλιέργειες βαμβακιού, ενώ ζημίες έγιναν και σε επιχειρήσεις, σπίτια και οδικό δίκτυο. Εκεί που όλα ήταν προγραμματισμένα και έρεαν κανονικά, σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε συντρίμμια.

Στο χέρι της πολιτείας είναι τώρα η επόμενη κίνηση. Ήδη, όπως ενημερωθήκαμε σε επικοινωνία που είχε η Πέλλαnews από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αραβησσού Γιάννη Γεροκώστα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα κάνει μια πρώτη καταγραφή, για να υπάρξει και ξεκίνημα των αποτελεσμάτων της γενικής σύσκεψης που έγινε στο χωριό.

Μηχανήματα του Δήμου Πέλλας και της Αντιπεριφέρειας εστάλησαν για να κάνουν προσπάθειες κάποιων «συμμαζεμάτων» της κατάστασης, ενώ αναμένεται με αγωνία τι θα αποφανθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να πέσει το βάρος στα συναρμόδια με την περίπτωση Υπουργεία.

«Η καταστροφή είναι μεγάλη, ο κόσμος είναι σε απόγνωση και αναμένουμε κάθε μέρα να γίνονται κινήσεις προς την κατεύθυνση της κήρυξης της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο κ. Γεροκώστας στην Πέλλαnews.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ