close search results icon

Αρχαία Πέλλα: Αποστόλου... περιήγησις στον καθηγητή Δημοσθένη Δαββέτα

Η αποτύπωση από τον συνεργάτη του Δημάρχου Στ. Φουντουκίδη από μία πολύτιμη έλευση στα Γιαννιτσά. 

Αρχαία Πέλλα: Αποστόλου... περιήγησις στον καθηγητή Δημοσθένη Δαββέτα

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Το pellanews.gr συνομίλησε με τον καθηγητή Δημοσθένη Δαββέτα, που βρέθηκε στα Γιαννιτσά και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στον χώρο του Μουσείου της Πέλλας (την οποία μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστό θέμα, στην ενότητα Συνεντεύξεις και μέσα από το Webtv του pellanews.gr. 

Προηγήθηκε περιήγηση στους πέριξ χώρους και της Αρχαίας Αγοράς, από τον συνεργάτη του Δημάρχου Δήμου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη, Απόστολο Ακτύπη, που ήταν και στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή στα Γιαννιτσά, με τον τίτλο «Το τέλος της Αισθητικής; Τεχνομηδενισμός και Σύγχρονη Τέχνη».

Ο κ. Ακτύπης αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής φιλοσοφίας στο Παρίσι, φιλοξενήθηκε απο τον Δήμο Πέλλας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, το περασμένο διήμερο και εχθές επισκεφθήκαμε μαζί το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. 

Ο καθηγητής έχει γράψει βιβλίο και τρέφει μεγάλο θαυμασμό για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο χαρακτηρίζει «φιλόσοφο, ανδρείο ηγέτη και γεννήτορα του σύγχρονου πολιτισμού». 

Μετά από συζήτηση που είχε ο ίδιος με τον Δήμαρχο Στάθη Φουντουκίδη, υποσχέθηκε να επιστρέψει με προτάσεις και ιδεές που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της Πέλλας".

Όπως αναφέρθηκε, η συνεργασία με τον καθηγητή θα συνεχιστεί και αυτό θα φανεί σύντομα, με πράγματα που καθώς φαίνεται θα γίνουν για πρώτη φορά στον τόπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ