close search results icon

Άρης: Η πιθανότητα της μίας αλλαγής

Άρης: Η πιθανότητα της μίας αλλαγής

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ο Αρης παρατάχθηκε σε διαδοχικά παιχνίδια με την ίδια ενδεκάδα. Για την ακρίβεια, αυτό έχει να συμβεί από πέρυσι καθώς σε κανένα από τα 14 ματς της τρέχουσας σεζόν δεν είδαμε τα ίδια πρόσωπα. Πάντα μέχρι τώρα, κάθε αγωνιστική, υπάρχουν παρεμβάσεις και αλλαγές από τους εκάστοτε προπονητές. Άλλες εξ ανάγκης, άλλες για λόγους τακτικής. Ενδεικτικό του ότι κανένας μέχρι τώρα δεν μπόρεσε, όσο και να πειραματίστηκε, να βρει έναν σταθερό κορμό.

Στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο υπάρχει η αίσθηση ότι ο Άλαν Πάρντιου προσανατολίζεται στη σκέψη διατήρησης του ίδιου αρχικού σχήματος που χρησιμοποίησε κόντρα στον ΟΦΗ καθώς εκτιμά ότι η ομάδα του ήταν λειτουργική, είχε αγωνιστική ισορροπία και ήταν πολύ δημιουργική στην επίθεση. Ο Βρετανός προπονητής ωστόσο δεν έχει κατασταλάξει πλήρως στο αγωνιστικό του σχέδιο. Αν τελικά αποφασίσει να παρέμβει ξανά, η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι ότι αυτή τη φορά προσανατολίζεται σε μία μόλις αλλαγή. Το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας του Μάρβιν Πίρσμαν (κυρίως) στο επιθετικό κομμάτι είναι κάτι που προβλημάτισε τον Πάρντιου ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του Μαζικού στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πρόσωπα καθώς υπάρχει ικανοποίηση, παρά την απώλεια βαθμών, για το επίπεδο ανταπόκρισης στο σύνολο των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν κόντρα στον ΟΦΗ, όπως και η αίσθηση ότι από τη στιγμή που η ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν λειτουργική δεν υπάρχει λόγος για μαζικές παρεμβάσεις. Οι πολλές και συνεχείς αλλαγές άλλωστε είναι φανερό ότι δεν βοηθούν στη λειτουργία και αν μη τι άλλο διαταράσσουν την αγωνιστική ισορροπία της ομάδας.

πηγή metrosport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ