close search results icon

Άρης: Το παίρνει αλλιώς ο Μπούργος

Άρης: Το παίρνει αλλιώς ο Μπούργος

Από που ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις για την κάκιστη παρουσία του Αρη στο Τελ Αβίβ. Η ευθύνη είναι συνολική, αλλά πλέον απαιτείται σωστή διαχείριση της κατάστασης και ασφαλώς η ομάδα να αξιοποιήσει τα δυνατά της χαρακτηριστικά ώστε το βράδυ της Πέμπτης να εμφανιστεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” διαφορετική απ’ ό,τι στο “Bloomfield stadium”. Σε αγωνιστικό επίπεδο και ασφαλώς σε νοοτροπία.

Τα περισσότερα απ’ όσα είχε σχεδιάσει για τον πρώτο αγώνα ο Χερμάν Μπούργος δεν του βγήκαν και το αγωνιστικό σχέδιο είχε πολλές αδυναμίες, ενώ και σε ατομικό επίπεδο οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν. Το ενδεχόμενο αλλαγών σε πρόσωπα και φιλοσοφία ενόψει του αγώνα της Πέμπτης φαντάζει αρκετά πιθανό. Ο Αργεντινός έχει διαπιστώσει τις αδυναμίες και τα κενά σημεία της ομάδας του, ομοίως και του αντιπάλου, συνεπώς ετοιμάζεται να το… πάρει αλλιώς. Σε ποιον βαθμό θα διαφοροποιήσει όμως το πλάνο και τι… επίπτωση θα έχει αυτό στα πρόσωπα, είναι κάτι που θα φανεί στα επόμενα 24ώρα, όταν και η προετοιμασία για τον δεύτερο αγώνα με την Μακάμπι θα μπει στην τελική της ευθεία. Η λογική ωστόσο λέει ότι ο προπονητής θα το αλλάξει και με βάση τις διαθέσιμες επιλογές θα επιδιώξει να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό, ασφαλώς προς το καλύτερο.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του Μάνου Γκαρθία, όπως και η επαναφορά του Λουίς Πάλμα στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός, στο διάστημα που αγωνίστηκε στο Τελ Αβίβ, έδειξε ποιοτικά στοιχεία και με την παρουσία του βελτίωσε τη δημιουργία της ομάδας. Στοιχεία απαραίτητο στον αγώνα της Πέμπτη, όπου ο Αρης ψάχνει τουλάχιστον δύο γκολ. Ο Πάλμα, από την άλλη, μπήκε και “ζωντάνεψε” επιθετικά τον Αρη. Είχε καλά στημένα, που δημιούργησαν προϋποθέσεις στην αντίπαλη άμυνα, έφτιαξε φάσεις και σίγουρα η παρουσία του βελτίωσε αισθητά το επιθετικό κομμάτι.

Δεν είναι όμως μόνο η επίθεση που θα έχει αλλαγές. Στην άμυνα ο Εμπακατά ήταν έξω από τα νερά του. Είχε πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Οντουμπάγιο θέτει γερά υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα, είναι πιο έμπειρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, αρκεί να εμφανιστεί τακτικά πιο προσηλωμένος στο αμυντικό κομμάτι. Όσο για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τις επιλογές που υπάρχουν ο Μπούργος θα επιδιώξει να παρουσιάσει κάτι πιο συμπαγές. Το επίπεδο του Νταμπό ήταν χαμηλό και το πιθανότερο είναι ο Ντιόπ να βρεθεί δίπλα στον Ντουκουρέ. Άλλωστε, στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Σενεγαλέζος είχε καλύτερα πατήματα και έδωσε περισσότερες βοήθειες, ενώ ήταν και ο βασικός εκφραστής της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας του Καμάτσο. Ο στόχος είναι δεδομένος. Ο Αρης το βράδυ της Πέμπτης θα ψάξει την ανατροπή και ο Μπούργος είναι υποχρεωμένος μέχρι τότε να ψάξει να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

ΠΗΓΉ ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ