close search results icon

Αρχηγός Ρομά Θεσσαλίας: «Να μην γίνονται γάμοι σε μικρές ηλικίες

Αρχηγός Ρομά Θεσσαλίας: «Να μην γίνονται γάμοι σε μικρές ηλικίες

Για το όραμά του σχετικά με τους Ρομά στην Ελλάδα μίλησε στη «Ζούγκλα» ο εκλεγμένος αρχηγός των Ρομά της Θεσσαλίας, Κυριάκος Βιλανάκης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «οι γάμοι δεν θα πρέπει να γίνονται σε μικρές ηλικίες έτσι ώστε οι ανήλικοι να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο και να μορφώνονται. Όχι στους γάμους 14 ,15 και 16 χρονών».

«Δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε απειλές από κυβερνήσεις για να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο. Τα παιδιά μας πρέπει να πάνε στα σχολεία και θα πάνε. Θα δώσω πολύ μεγάλη μάχη. Για να μπορούμε να προσαρμοστούμε με το σύνολο τα παιδιά μας πρέπει να σπουδάζουνε», τονίζει.

Σε πρόσφατη μάλιστα συγκέντρωση ο ίδιος είχε πει: «Για όλο αυτό το πρόβλημα με τα παιδιά μας που δεν πηγαίναν σχολείο φταίγανε οι πρόεδροι - οι παλιοί που υπήρχαν σε κάθε συνοικισμό - που δημιουργήσανε προβλήματα, οι ψευτοπρόεδροι με την ταυτότητα της αρκούδας. Αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα ανάμεσά μας. Ανήκουν στο παρελθόν. Δεν είμαστε με κανένα κόμμα. Ούτε με ΝΔ ούτε με ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε με καμία παράταξη, Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Έχουν σταματήσει. Από αύριο θα ψάξω ανθρώπους ικανούς να μας βοηθήσουν αι να λύσουν τα προβλήματά μας. Οι επιλεγμένοι νέοι πρόεδροι που είναι σε κάθε συνοικισμό της Θεσσαλίας είναι άνθρωποι που πραγματικά θα βοηθήσουν. Θα είναι κοντά στο πρόβλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτούς τους συνεργάτες.»

Ο κος Βιλανάκης επισημαίνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα επίσης πως «για να μπορούν να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει και η Πολιτεία να βοηθήσει. Είμαστε 45.000 Ρομά εδώ στη Θεσσαλία. Για να μην κλέβουνε ρεύμα οι Ρομά θα πρέπει να έχουμε φθηνό ρεύμα».

zougla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ