close search results icon

Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου

Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει νέα στοιχεία για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου, καθώς αναμένονται μπόρες και καταιγίδες ακόμη και στα νησιά.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για έντονη αστάθεια, με το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου να έχει σχετική δροσιά, με τη θερμοκρασία κατά μέσο όρο να είναι κοντά στους 31 με 32 βαθμούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου: «Σχετική δροσιά το τριήμερο του 15Αύγουστου με ENTONH OΜΩΣ κατά τόπους αστάθεια (ΜΠΟΡΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ) κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες.

Ανήμερα του 15Αύγουστου η ασταθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας.

Πολλή ζέστη από 17 έως 21 Αυγούστου (διαβάστε προσεκτικά το μετεώγραμμα) με σταδιακή μικρή υποχώρηση της από τις 22 Αυγούστου και μετά.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8 δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυρίως από τις 19 με 20 του μηνός».

H πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο

Στην πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο, αλλά και την προοπτική του καιρού για τη Δευτέρα του Δεκαπενταύγουστου, σημειώνονται επίσης οι μεμονωμένες καταιγίδες.

Σάββατο 13/8 και Κυριακή 14/8

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δευτέρα 15/8

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ