close search results icon

Άρτα: Δεύτερη μέρα ερευνών για τη σύλληψη του 29χρονου που σκότωσε τον πεθερό του

Η αστυνομία "χτενίζει" την περιοχή. 

Σε περιοχή στα σύνορα τεσσάρων νομών - Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας - έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικές αρχές για τον 29χρονο κτηνοτρόφο που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης στο Αστροχώρι Άρτας, του δήμου Γ. Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σύλληψή του θεωρείται θέμα ωρών, καθώς οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένη περιοχή, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του. Παράλληλα, και ο καιρός ο οποίος επιδεινώνεται θεωρείται ότι θα δυσχεράνει τη φυγή του σε μεγάλη απόσταση.

Η αστυνομία με ειδικές δυνάμεις χτενίζει την περιοχή - τη νύχτα η αναζήτηση έγινε και με θερμικές κάμερες - ενώ έχει στήσει μπλόκα στους γειτονικούς νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, καθώς το όπλο δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι ο δράστης μπορεί να είναι οπλισμένος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την ώρα που ο δράστης παραμένει άφαντος, το θύμα του, ο 75χρονος πεθερός του, μεταφέρθηκε για ιατροδικαστική εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μπήκε μπροστά από την κόρη του χθες, για να τη σώσει από τα πυρά του 29χρονου.

Ο δράστης νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του, όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, μαζί με το δίχρονο αγοράκι τους.

Ο 29χρονος κτηνοτρόφος κατάγεται από διπλανό χωριό - τον Μεσόπυργο - και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του, που, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος πυροβόλησε, πιθανότατα με περίστροφο, εναντίον της συζύγου του, δύο φορές, αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι, καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος, αντιλαμβανόμενος το περιστατικό, ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Ακολούθως μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία. Καθ' οδόν φέρεται να συνάντησε συγχωριανό του, στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ