close search results icon

Άσκηση «Κολοσσός»: Επίδειξη ισχύος σε όλο το Αιγαίο πραγματοποιεί η Ελλάδα

Άσκηση «Κολοσσός»: Επίδειξη ισχύος σε όλο το Αιγαίο πραγματοποιεί η Ελλάδα

Ισχυρή απάντηση στα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών που απαιτεί η Τουρκία έδωσαν ξανά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει απλωθεί σε όλο το Αρχιπέλαγος με πλοία και υποβρύχια στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ», τον Στρατό Ξηράς να ανοίγει πυρ σε φρούρια των Δωδεκανήσων, τις οπλισμένες Ρόδο και Μυτιλήνη για τις απαιτητικές ασκήσεις «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» και «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22» και την Πολεμική Αεροπορία να προσφέρει από αέρος, οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν δυναμική απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Η άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κατταβιάς στη Ρόδο παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και του Α/ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση.


Οι ασκήσεις ήταν προσαρμοσμένες με βάση τις τελευταίες χρονικά απειλές και προκλήσεις της Άγκυρας που έχει φόντο την εισβολή και εμπόλεμη σύρραξη την Ελλάδα.

Τόσο η άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ ‘22» όσο και η άσκηση «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - Νυχτερινή Αστραπή» που εκτελέστηκαν, και μάλιστα νύχτα η δεύτερη, αποτελούν το πιο ηχυρό μήνυμα αποτροπής σε αυτούς που απειλούν πως θα έρθουν νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ