close search results icon

Αθηνά Αηδονά: «Προχωράμε σταθερά και αταλάντευτα με διαφάνεια, ρεαλισμό και σχέδιο»

Αθηνά Αηδονά: «Προχωράμε σταθερά και αταλάντευτα με διαφάνεια, ρεαλισμό και σχέδιο»

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνά (Νανά) Αηδονά-Αθανασιάδου προέβη στις παρακάτω δράσεις, ενέργειες, συναντήσεις ανταποκρινόμενη σε προσκλήσεις συμπολιτών μας και φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

1. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού της Π.Κ.Μ. οικονομικού έτους 2024 που παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Προγραμματισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (12/9) στην οποία προήδρευσε η κα. Αηδονά, εγκρίθηκε η Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτους 2024. «Είναι μια έκθεση δομημένη με ρεαλισμό, που καλύπτει τον διττό ρόλο που έχει το πολύ σημαντικό εργαλείο του Προϋπολογισμού. Από τη μία εξασφαλίζει την κάλυψη των υποχρεώσεων που έχει η Περιφέρεια και, από την άλλη μας δίνει δυνατότητες απρόσκοπτης συνέχισης του έργου μας και του σχεδιασμού μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη, όλους τους αξιότιμους συναδέλφους – μέλη της Ο.Ε. για την άψογη συνεργασία που έχουμε σε όλη τη θητεία. Θα ήθελα επίσης, να υπογραμμίσω την μεθοδική δουλειά των εργαζομένων στην οικονομική μας υπηρεσία και να τους ευχαριστήσω για την κατάρτιση ενός Π/Υ ρεαλιστικού, χωρίς υπερβολές και ασάφειες, που στοχεύει στη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της Π.Κ.Μ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια διάθεση και τους ίδιους ρυθμούς», δήλωσε σχετικά η κα. Αηδονά. Στον Π/Υ εγγράφονται όλα τα έσοδα και οι δαπάνες και η κατάρτισή του γίνεται σύμφωνα με οδηγίες και κοινές υπουργικές αποφάσεις. Το σχέδιο του Π/Υ συνοδεύεται από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης και μαζί αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία στο Παρατηρητήριο των ΟΤΑ για παροχή σύμφωνης γνώμης. Στη συνέχεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει τον Προϋπολογισμό.

2. Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους φορέων, σωματείων και μελών της κοινωνίας των πολιτών και παρουσίες σε χρήσιμες εκδηλώσεις.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε η κα. Αηδονά στον Δήμαρχο Χαλκηδόνας Σταύρο Αναγνωστόπουλο, ακολούθησε η παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη στα εγκαίνια του νέου Συνεδριακού Κέντρου και της Αίθουσας Συνεδριάσεων στο νέο κτήριο υπηρεσιών της Περιφέρειας. Επίσης, η κα. Αηδονά επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, συζητώντας για το έργο της Περιφέρειας, τις σημαντικές δράσεις που αναλαμβάνει η Μητρόπολη για την ανακούφιση εσχάτως των συμπολιτών μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και τις γενικότερες, τρέχουσες εξελίξεις, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μας. Έπειτα, η κα. Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Αγάπης, Ελπίδας, Πίστης στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου. Εκεί, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο της δομής από την Πρόεδρο κα. Βέτα Παράσχου-Λαγκούση αλλά και να συνομιλήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος χοροστάτησε στη λειτουργία. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με πλήθος κόσμου και ανταλλαγή ευχών. Ενώ και στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κα. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το περίπτερο των Lions, όπου περίοπτη θέση κατείχε η κινητή μονάδα οφθαλμολογικού ελέγχου, μια δράση πρόληψης και ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Νωρίτερα, τις προηγούμενες ημέρες, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αηδονά είχε ανοιχτή συνάντηση και χρήσιμη συζήτηση με συμπολίτες μας στο Ωραιόκαστρο, με τους οποίους διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας διαχρονικά.

Τις επόμενες ημέρες η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού έχει προγραμματίσει επαφές με μέλη φορέων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ