close search results icon

Αθώα η Τουλουπάκη – Αθώος για κακούργημα ο Παπαγγελόπουλος, ένοχος για δύο πλημμελήματα

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο πλημμελήματα.

Με ψήφους 9-4, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε αθώα την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ομόφωνα αθώος στο αδίκημα που συνδεόταν με την κ. Τουλουπάκη, σχετικά με την κατάχρηση καθήκοντος. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε αθώος για το κακούργημα της παράβαση καθήκοντος, σχετικά με τις καταγγελίες των εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και Γ. Τσατάνη (ψήφοι 8-5) για παρεμβάσεις στις έρευνες για τους επιχειρηματίες Βγενόπουλου και Αλαφούζου (7-6) και του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου (8-5).

Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, με ψήφους 7-6, κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τις καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 8-5 αναφορικά με τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι του άσκησε πιέσεις στην έρευνα για τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα.

Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου (που απουσιάζει λόγω ασθενείας) ζήτησε ελαφρυντικά, με το δικαστήριο να έχει διακόψει προσωρινά.

Περισσότερα σε λίγο...

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ