close search results icon

Ατόπημα Αθανασίου: Έφερε ως παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις

Δεν υπάρχει απόρρητο βουλευτή για λόγους εθνικής ασφαλείας. 

Σε επικίνδυνες δηλώσεις για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις βουλευτών προέβη ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ας υποθέσουμε…

Ο κ. Αθανασίου στο φόντο των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές και τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου επιχείρησε ουσιαστικά να υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας και όποιος έχει τη βουλευτική ιδιότητα, δίνοντας μάλιστα ως δυνητικό παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές τους οποίους μάλιστα συνέδεσε στο ίδιο υποθετικό παράδειγμα με την Τουρκία.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει απόρρητο βουλευτή για λόγους εθνικής ασφάλειας

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.


πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ