close search results icon

Αύξηση σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων στην Ελλάδα – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Έντονη ανησυχία για το «βουβό» έγκλημα

Αύξηση σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων στην Ελλάδα – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Αυξάνονται τα περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που καταγράφονται στη χώρα μας, αλλά και οι καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές, καθώς γονείς και παιδιά είναι πλέον πιο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για το θέμα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε η Διευθύντρια Τμήματος Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, προκαλούν έντονη ανησυχία για το «βουβό» έγκλημα για το οποίο καμία ποινή δεν είναι αρκετή.

Τα αμείλικτα στοιχεία

Οι αριθμοί των καταγγελιών είναι αυξημένες κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Έχουμε ήδη φτάσει τις 80 καταγγελίες, πέρσι την ίδια περίοδο είχαμε 60» σημείωσε η Κυριακή Λαμπριανίδου, αποδίδοντας αυτή την πραγματικότητα, στο ότι πλέον ο κόσμος εμπιστεύεται καλύτερα τις Υπηρεσίες σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια.

Παράλληλα, εστίασε και στο κομμάτι των συλλήψεων, κάτι που προκαλεί αίσθημα ασφάλειας, αυτές είναι πλέον εβδομαδιαίο φαινόμενο στην Κύπρο. Επιπλέον έστειλε μήνυμα στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους, καθώς κάποια σημάδια είναι από ενδεικτικά του ότι ίσως το παιδί χρήζει επίβλεψης. Και συγκεκριμένα:

Να επικοινωνούν σωστά με τα παιδιά

Τα παιδιά χρειάζονται έλεγχο, ειδικά αυτή την εποχή της τεχνολογίας

Αλλαγές στην συμπεριφορά. Αν αυτή δεν αρμόζει με την ηλικία τους

Αν παρουσιάζουν σημάδια καταθλιπτικής συμπεριφοράς

Αν τα παιδιά κάνουν παρέα με νέους φίλους. Κάποιες νέες φιλίες ενέχουν το στοιχείο των ναρκωτικών

Η πρόληψη πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα, αναφέρουν οι ειδικοί.

Σήμερα, Δευτέρα (27/03), στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε για το θέμα η Κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ