close search results icon

Αυξήθηκαν οι νεκροί από κατολίσθηση στην Ινδία, δεκάδες οι αγνοούμενοι

Eίναι πολύ δύσκολη η μεταφορά βαριών μηχανημάτων έργου στην κοινότητα Mαχαράστρα. 

Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων καταστροφικής κατολίσθησης που έπληξε την Πέμπτη την Ράιγκαντ στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας λόγω των βροχών του μουσώνα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει 27 πτώματα» και «από 50 ως 60 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα στο έργο της διάσωσης στην τοποθεσία αυτή» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά βαριών μηχανημάτων έργου στην κοινότητα, καθώς πιο κοντινός δρόμος απέχει πέντε χιλιόμετρα. «Δεν μπορεί να φτάσει κανένας βαρύς εξοπλισμός στο σημείο, δεν έχουμε παρά μικρά μηχανήματα και οι περισσότερες εργασίες πρέπει να γίνουν χειρωνακτικά», είπε.

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που δεν έχουν σταματήσει στην περιοχή κάνουν επίσης πολύ πιο δύσκολη την επιχείρηση» έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε εκφράζοντας φόβους τους αγνοούμενους, καθώς είναι λίγες οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

Από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων στην Ινδία, στις αρχές Ιουνίου, πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ