close search results icon

Αύριο κοινοποιείται στον Γεωργούλη η δικογραφία

Αύριο κοινοποιείται στον Γεωργούλη η δικογραφία

Με τρεις δικηγόρους, δύο γυναίκες και έναν άντρα, θα χαράξει ο Αλέξης Γεωργούλης την υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης για την καταγγελία που έκανε εναντίον του η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ανάμεσα στους δικηγόρους του η Ελληνίδα Σταματίνα Μαλλά η οποία είναι στενή φίλη του Ευρωβουλευτή με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια. Οι φίλοι της τη φωνάζουν Ματίνα και είναι δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Αν και σπούδασε φιλόλογος τελικά την κέρδισε η νομική και είναι σήμερα 41 ετών.

Η κ. Μαλλά θα εκπροσωπήσει τον Αλέξη Γεωργούλη με δύο δικηγόρους από την ίδια εταιρεία στο Βέλγιο. Τον Cedric Vergauwen και την Olivia Venet οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κ. Venet είναι Επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ειδικεύεται επιπλέον στο ποινικό δίκαιο και για τρία χρόνια ήταν στο τμήμα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου του Βελγικού Ερυθρού Σταυρού. Στις ομιλίες της και στις συνεντεύξεις της έχει μιλήσει μεταξύ άλλων και για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι στη σεξουαλική βία. Από τις πιο γνωστές υποθέσεις που έχει χειριστεί ήταν εκείνη της τριπλής τρομοκρατικής επίθεσης στις 22 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες όπου εκπροσωπούσε οικογένειες θυμάτων.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη

Ο Ευρωβουλευτής δηλώνει αθώος μέσω της ανακοίνωσης που έβγαλαν οι τρεις δικηγόροι του. Για να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή θα πρέπει να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τις Βελγικές αρχές προκειμένου να δουν ένα προς ένα τα στοιχεία.

Σε πρώτη φάση θα βρεθούν σε ακρόαση μαζί με τον Ευρωβουλευτή στη συνεδρίαση της νομικής επιτροπής

του Ευρωκοινοβουλίου το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια ο φάκελος από τη νομική επιτροπή θα δοθεί στην Ολομέλεια που θα αποφασίσει τελικά αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη. Νομικές πηγές από τις Βρυξέλλες εξηγούσαν στη «Ζούγκλα» ότι είναι δεδομένη η άρση της ασυλίας του, καθώς ο ίδιος επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η ποινική του μεταχείριση θα ξεκινήσει από τη στιγμή που θα δοθεί από το Ευρωκοινοβούλιο το πράσινο φως προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

Τρεις νέες καταγγελίες κατά του Γεωργούλη

Οι τρεις νέες καταγγελίες έχουν γίνει από δύο γυναίκες και έναν άνδρα - όλοι εργαζόμενοι στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Οι δύο έχουν να κάνουν με εργασιακό εκφοβισμό και η τρίτη, η πιο σοβαρή, έχει να κάνει με κακοποιητική συμπεριφορά. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια ασκούμενη η οποία είχε κάνει καταγγελία ή αναφορά στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης της ΕΕ από γυναίκα εργαζόμενη για κακοποιητική συμπεριφορά και βία από τον κ. Γεωργούλη. Έγινε εσωτερικός έλεγχος και δεν βρέθηκαν ισχυρά στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άνδρα μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του κ. Γεωργούλη, διαπιστευμένο κοινοτικό υπάλληλο, ο οποίος έκανε αναφορά το 2019 για κακή συμπεριφορά, το λεγόμενο και εργασιακό mobbing, δεν βρέθηκε κάτι περισσότερο και μπήκε και αυτό στο αρχείο. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής από την πλευρά του ευρωβουλευτή ειπώθηκε ότι «εγώ είδα ότι οι δυο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν».

Η τρίτη περίπτωση που θεωρείται και η πιο σοβαρή αφορά ασκούμενη από την Θεσσαλονίκη η οποία βρέθηκε μετακλητή στο γραφείο του κ. Γεωργούλη καθώς ήταν σε άλλο ευρωπαϊκό όργανο. Προέβη αρχικά σε καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά, όχι στο πλαίσιο του εργασιακού χώρου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κοπέλα και ο Γεωργούλης είχαν βγει για ένα ποτό και ακολούθησε ξυλοδαρμός. Κάποια αναφορά έφτασε στο γραφείο προσωπικού αλλά η ιστορία αυτή δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

Η γυναίκα σύμφωνα με την εκπομπή, έχει προσεγγιστεί και πλέον εξετάζει αν θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Κατά πληροφορίες συζητά με δικηγόρο αλλά δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει γιατί εξαιτίας της διαρροής των προσωπικών δεδομένων της Ελένης Χρονοπούλου φοβάται μην της συμβεί κάτι παρόμοιο.

zougla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ