close search results icon

Αυτές είναι οι ώρες αιχμής που θα πρέπει να περιορίζουμε το ρεύμα - Ποιοι και πως θα πάρουν το μπόνους

Αυτές είναι οι ώρες αιχμής που θα πρέπει να περιορίζουμε το ρεύμα - Ποιοι και πως θα πάρουν το μπόνους

Την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει τον Νοέμβριο ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (27/10) ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ο οποίος προχώρησε και σε σύσταση για την αποφυγή χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών με στόχο η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα να είναι τουλάχιστον 5%.

Οι επιδοτήσεις για τον λογαριασμό ρεύματος και για το φυσικό αέριο που ανακοινώθηκαν από τον Κώστα Σκρέκα, δεν ξέφυγαν από το “πνεύμα” των προηγούμενων μηνών και προβλέπεται μπόνους για όσους μειώσουν την κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός τις ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 5%, πρόκειται για ένα τρίωρο που θα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σε αυτό το διάστημα τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος.

«Βασική προτεραιότητα παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας» είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε:

Κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα φθάσει τα 238 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Από 501 έως 1000 φθάνει τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Όσοι προσπαθήσουν να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Άνω των 1000 κιλοβατώρων, που αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών, η επιδότηση είναι 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Στα 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα φθάνει η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και απορροφάται έως 100% η αύξηση.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια:

Έως 35 KVa και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση η επιδότηση είναι 200 ευρώ η μεγαβατώρα

Έως 35 KVa και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 50 ευρώ η μεγαβατώρα

Για τους αγρότες είναι οριζόντια η επιδότηση, στα 288 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για το φυσικό αέριο η κυβέρνηση δεν θα δώσει επιδότηση αλλά η ΔΕΠΑ θα προσφέρει οριζόντια επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ