close search results icon

Βελούδινο σεμιφρέντο με ρικότα και φρέσκες φράουλες

Βελούδινο σεμιφρέντο με ρικότα και φρέσκες φράουλες

Υλικά

250 γρ. ρικότα

250 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανιλίνη

200 γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)

2-3 φράουλες για διακόσμηση

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη μαρέγκα ή μπισκότο για extra υφή.

Η ΓΙΩΤΗΣ Crème διατηρεί τη σταθερότητά της και παγώνει τέλεια, χαρίζοντας ανάλαφρη υφή.

Ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό σεμιφρέντο που συνδυάζει την αφράτη υφή της ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη φρεσκάδα της φράουλας και την κρεμώδη ρικότα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Το ενσωματώνουμε προσεκτικά στο μείγμα της ρικότας με απαλές κινήσεις.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και ανακατεύουμε ελαφρά. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (τύπου κέικ) ντυμένη με μεμβράνη και την ισιώνουμε στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Βήμα 4

Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες από πάνω.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ