close search results icon

Βέροια: «Θα πούμε το νερό νεράκι» – Συνέντευξη τύπου της ΔΕΥΑΒ για τις συγχωνεύσεις (video)

Με την παρουσία του Παύλου Δραγκόλα, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ δόθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας από τον Πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΥΑ Βέροιας.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και τα Υπηρεσιακά Στελέχη της ΔΕΥΑΒ, ο Διευθυντής Θωμάς Αχτσής, ο Παύλος Δραγκόλας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και ο Ηλίας Τσακτάνης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Βέροιας.

Την συνέντευξη τύπου συντόνισε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Παίρνοντας τον λόγο αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας υπογράμμισε ότι από τις συγχωνεύσεις μόνο ζημιά θα υπάρχει στις ΔΕΥΑ καθώς δεν θα υπάρξει έλεγχος τιμής του νερού και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό των προωθούμενων συγχωνεύσεων.

Όπως είπε, ξεκίνησε ως σκέψη από το 2020. Υπογράμμισε ακόμη ότι με τις συγχωνεύσεις αυτές, «δεν κερδίζουμε τίποτα και χάνουμε πολλά» τονίζοντας ότι η ΔΕΥΑΒ είναι μια υγιής δημοτική επιχείρηση, δεν έχει χρέη, δεν πήρε ποτέ λεφτά από το κράτος, είναι ενταγμένη σε όσα προγράμματα είχε τη δυνατότητα να ενταχθεί και δρομολογεί νέα προγράμματα προς ένταξη.

ppprrr.jpg

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας, αναφέρθηκε στις εργασιακές μεταβολές αλλά και στο τεράστιο έργο το οποίο έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι στόχος των συγχωνεύσεων είναι να δημιουργηθούν μεγάλα σχήματα ώστε να αναλάβουν τα έργα τα οποία ανέρχονται στα 6εκ. ευρώ πέντε – έξι μεγάλες εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ και μ’ αυτό τον τρόπο να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση του νερού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΔΕΥΑΒ είναι περιουσία του Δήμου και ήδη έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ότι αφορά τη νομιμότητα.

Ακολούθησαν σύντομες αλλά περιεκτικές τοποθετήσεις από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι τόνισαν την ικανοποίησή τους από την μέχρι τώρα παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από την ΔΕΥΑΒ.

από το verianet.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ