close search results icon

BEYOND 2023: Η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Παρέλαση ξένων κολοσσών. 

Με επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο, η έκθεση BEYOND με θέμα «Tech for people», ανοίγει τις πύλες της από 24 έως 26 Μαΐου στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Θεσσαλονίκη έχει κερδίσει τη θέση της ως κέντρο καινοτομίας των Βαλκανίων, με την έλευση μεγάλων εταιριών όπως η Cisco, η Loyd, η Pfizer, η Deutche Telekom και μέσα από την έκθεση Beyond, εκθέτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός των Βαλκανίων.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 170 εταιρείες από Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Πολωνία και Κύπρο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ-Helexpo.

Μάλιστα, φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο European Business Angels Network, με διεθνείς επενδυτές στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» αλλά και οι Ημέρες Καριέρας στο περίπτερο 12.

Επόμενος στόχος η Ανατολική Ευρώπη

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας δήλωσε πως η φετινή διοργάνωση είναι ένα πολυγεγονός στα πρότυπα της έκθεσης τεχνολογίας της Βαρκελωνης. «Η έκθεση Beyond καθιερώνεται ως το μεγάλο τεχνολογικό γεγονός στα Βαλκάνια και το επόμενο χρόνο ελπίζουμε να καθιερωθεί και στην Ανατολική Ευρώπη», σημείωσε, λέγοντας πως για τους διοργανωτές αυτό ήταν ένα στοίχημα που εκπληρώθηκε.

Από την πλευρά του ο managing director της εταιρείας Be Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους, τόνισε πως «στόχος είναι η εκθεση να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα να αποτελέσει τόπο προορισμού για όλες αυτές τις εταιρείες του εξωτερικού», ενώ επεσήμανε πως η χώρα έχει σημαντικές εταιρείες και μεγάλα μυαλά στον τομέα της τεχνολογίας.

thes-epikh2.jpg

«Θα ψάξουμε για τα ταλέντα της επόμενης μέρας»

Ο founder industry disruptor της εταιρείας Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, μίλησε για την ανάγκη να στηριχτούν οι επιχειρηματίες της πόλης, μέσα από τις ημέρες καριέρας που θα γίνουν στην έκθεση. «Θα ψάξουμε να βρούμε τα ταλέντα της επόμενης μέρας. Αυτή η έκθεση μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένας πόλος που θα προσελκύσει πραγματικά διεθνείς επιχειρηματίες και διεθνείς δουλειές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο ζήτημα η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας σημείωσε πως «Τα τελευταία τρια χρόνια είμαστε η πιο έξυπνη περιφέρεια στη χώρα, αξιοποιήσαμε σωστά τα εργαλεία μας και δώσαμε βάση στο να αναβαθμίσουμε πανεπιστήμια και ιδρύματα», ενώ τόνισε πως οι δράσεις θα προσανατολίζονται και στο να λύσουν σημαντικά προβλήματα του σήμερα, όπως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Διεθνείς τεχνολογικοί κολοσσοί επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη

Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας κατά την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πόση αξία έχει το ότι η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον τεχνολογικό χάρτη των μεγάλων κολοσσών. «Διεθνείς εταιρείες επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως στρατηγικό προορισμό επενδύσεων, που σημαίνει σημαίνει ότι άνθρωποι του κλάδου στη Θεσσαλονίκη δε χρειάζεται να μεταναστεύσουν για το επάγγελμα. Υπάρχει η ευκαιρία να συνεργάζονται άμεσα και τα ιδρύματα και πανεπιστήμια με τους μεγάλους κολοσσούς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι Χρυσοί χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Mytilineos και η Intracom Telecom. Χορηγοί είναι η Ιnfo Quest Technologies και η Cisco Partner, ενώ υποστηρικτές είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, η Samsung, η Dell Technologies, η Ιnfoteam Software, η Advanced Integrated Communication Ltd και η Diversity Charter. Η έκθεση πργαματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο δήμος Θεσσαλονίκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ