close search results icon

Βόλος: Σε εξέλιξη απεγκλωβισμοί – Χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνα πολλές περιοχές

Η Γορίτσα μετατράπηκε σε τεράστιο καταρράκτη.

Βόλος: Σε εξέλιξη απεγκλωβισμοί – Χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνα πολλές περιοχές

Δραματική είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης του Βόλου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από την Αγριά και Αλυκές με τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους και να σπεύδουν Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ. Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Μεγάλο τμήμα του Βόλου παραμένει εδώ και μία ώρα χωρίς ρεύμα, αφού σημειώνονται εκρήξεις σε υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ που έχουν πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Επίσης, πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση, ενώ τα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα λειτουργούν με μεγάλη δυσκολία και μόνο κατά διαστήματα.

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με το συνεργείο της είναι εγκλωβισμένη στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στον Βόλο, την Νέα Ιωνία και το Διμήνι

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε εδώ και λίγη ώρα. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ που εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Δραματικό μήνυμα Μπέου – «Σας εκλιπαρώ, μείνετε ψηλά, είναι χειρότερη από τον Daniel»

Σφοδρότερη είναι η κακοκαιρία Elias από την προηγούμενη κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» τον Βόλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Αχιλλέα Μπέο.

Ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται από το πρωί επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία. Σε ένα δραματικό του μήνυμα στο thenewspaper.gr μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη – Προστατεύστε τη ζωή σας»

Σε μήνυμά του στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος γράφει: «Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Έκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας».

screenshot-53.png
screenshot-54.png

Ένα με την θάλασσα έγινε η παραλία του Βόλου – «Πνίγεται» στα λασπόνερα το κέντρο της πόλης

Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias στο κέντρο του Βόλου με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να συγκλονίζουν.

Σε φωτογραφία που ανέβασε η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, η στάθμη της θάλασσας φαίνεται να έχει φτάσει μέχρι και τον προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί κυριολεκτικά στα λασπόνερα.

screenshot-55.png

Η Γορίτσα μετατράπηκε σε τεράστιο καταρράκτη

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδει η ιστοσελίδα thenewspaper.gr, ο συνοικισμός της Γορίτσας έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταρράκτη, κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες νερού, χώματος και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το εθνικό οδικό δίκτυο στο σημείο.

Αυτοψία πραγματοποίησε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ζήτησε από την Αστυνομία να πράξει τα δέοντα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – Νέο μήνυμα του 112

Απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Τετάρτης (27/9) στον Βόλο, λόγω της κακοκαιρίας Elias που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει την περιοχή.

Με μήνυμα που εστάλη λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα, ενημερώνονται οι κάτοικοι ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας «απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

πηγή: indicator.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ