Βόμβα στον Γιάννη Πρετεντέρη: Τα στοιχεία που προκαλούν αίσθηση – Ερασιτεχνικό χαρακτηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. τον μηχανισμό

Ως ερασιτεχνικό, ακόμα και πρόχειρο, χαρακτηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό.
Εκεί οφείλεται, άλλωστε, το γεγονός ότι, αν και ο δράστης έβαλε φωτιά στο φιτίλι, τελικά δεν υπήρξε έκρηξη λόγω αστοχίας υλικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζουν μία άθικτη βόμβα, που ενδεχομένως να κρύβει δακτυλικά αποτυπώματα ή και γενετικό υλικό των δραστών. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός της χρήσης μονωτικής ταινίας, που «συγκεντρώνει» πιο εύκολα τέτοιου είδους στοιχεία.
Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που σημαίνει ότι, αν είχαμε έκρηξη, εκτός από μεγάλες υλικές ζημιές, ενδεχομένως να καταγραφόταν και κάποιος τραυματισμός διερχόμενου ατόμου. Δείγμα ότι οι δράστες δεν ήθελαν απλώς να «στείλουν μήνυμα» ή να «φοβερίσουν» τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής γίνονται σε δύο πεδία:
α) στον εντοπισμό βίντεο από κάμερα ασφαλείας που να δείχνει τις κινήσεις των δραστών και
β) στην εξέταση ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και μελών αντιεξουσιαστικού χώρου που θα ήθελαν να «χτυπήσουν» με έκρηξη βόμβας.
«Είναι ανατριχιαστικό»
«Δεν είναι η πρώτη φορά και ελπίζω να είμαι υγιής πάντα για να μην είναι και η τελευταία», δήλωσε ο δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και τη Ράνια Τζίμα.
«Θέλω να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αισθάνεσαι αυτήν την παραβίαση της ιδιωτικότητάς σου, του σπιτιού σου, που πάει ο άλλος να σ’ το κάψει, για ποιον λόγο; Επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου, επειδή διαφωνεί με αυτά που λες ή με αυτά που γράφεις ή με αυτά που ακούει ή με ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Λέω λοιπόν ότι 51 χρόνια μετά τη Δημοκρατία, σε ελάχιστα 24ωρα θα γιορτάσουμε τα 51 χρόνια της Δημοκρατίας, είναι πραγματικά ανατριχιαστικό στη Δημοκρατία μας να συνεχίζουν να κυκλοφορούν τέτοιου τύπου μυαλά, γιατί μπορείς θαυμάσια να μην συμφωνείς, να μην επιδοκιμάζεις, να μην γράφεις, αλλά για να πας να κάψεις του αλλουνού το σπίτι, πρέπει να είσαι λίγο διαταραγμένος στο μυαλό σου. Θα τους υποστούμε, αρκεί να μην σκάνε οι βόμβες».
Όπως είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης, «είχα φύγει από το σπίτι για να έρθω εδώ (στο MEGA) και καθ’ οδόν με σταματάνε οι άντρες της ασφάλειάς μου και μου λένε ότι βρέθηκε στο σπίτι κ.λπ. Το βρήκε ο κηπουρός, καλά να είναι ο άνθρωπος, και έτσι ειδοποιήθηκαν τα παιδιά της ασφάλειας και γύρισαν πίσω. Εγώ συνέχισα και ήρθα εδώ στη δουλειά, αλλά οι άλλοι γύρισαν πίσω και έτσι παρακολουθήσαμε αυτήν την ιστορία».
«Δεν είχαμε ούτε απειλητικά τηλεφωνήματα, ούτε προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ούτε απειλές τον τελευταίο καιρό. Πάντα υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση απειλής, δεν υπήρχε καμία όξυνση τον τελευταίο καιρό. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι», συμπλήρωσε, τονίζοντας:
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Αντιτρομοκρατικής και στην Ελληνική Αστυνομία, που θα βρουν άκρη. Όσες άλλες φορές μου έχει τύχει να δεχτώ απειλές, βρήκαν άκρη. (…) Ελπίζω να αποδώσουν οι έρευνές τους και να βρουν τι ακριβώς συνέβη και από ποιους, για να πάρουν τον δρόμο τους».
newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιώργος Παπαντωνόπουλος: "Η Βουλή των Εφήβων μάς έδωσε φωνή"
11 Ιουλίου 2025 -
Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών: Έρχονται τα "Νικομήδεια 2025"
11 Ιουλίου 2025 -
Οι 21 προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για την παράνομη μετανάστευση
11 Ιουλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ